Cazul femeii decedata si tinuta 10 ore in salon, analizat de Comisia de disciplina a Spitalului Judetean


Intră acum și în grupul de

Comisia de disciplina a Spitalului Judetean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava a analizat cazul femeii din Calugareni- Suceava, care a stat decedata aproximativ 10 ore în salonul de la sectia de Pneumoftiziologie, în care se aflau alte 9 paciente, dupa care a fost transportata la Serviciul de Anatomie Patologica (morga) cu o masina „de ocazie”. Directorului unitatii spitalicesti judetene, Doina Elena Ganea, a anuntat sâmbata ca, comisia de disciplina a analizat declaratiile persoanelor implicate în regretabilul eveniment petrecut în data de 14-15 mai 2008, fiind desprinse mai multe concluzii, prima fiind aceea ca, „pentru neimplicarea în gestionarea evenimentului a persoanelor care erau de serviciu în data de 14- 15 mai, în tura de noapte, vor fi stabilite sanctiuni în functie de gradul de vinovatie al fiecarei persoane”.

Personale care au fost de serviciu în acea noapte sunt medicul Claudia Bîlha, asistentele Gabriela Carmen Popovici si Angelica Turcan si infirmiera Elena Capra.

Trebuie precizat ca seful de sectie Maria Muha, se afla în concediu de odihna, iar la reîntoarcere se asteapta de la aceasta un punct de vedere asupra situatiei.

O alta concluzie desprinsa în urma anchetei comisiei de disciplina este „lipsa de comunicare dintre personalul din sectie si medicul de garda, cât si a acestuia cu conducerea spitalului”.

Doina Elena Ganea mai mentioneaza ca, „din punct de vedere profesional, calitatea actului medical va fi analizata de catre Colegiul Medicilor si OAMMR”.   


Intră acum și în grupul de