Herghelia Radauti a debutat in concursurile de obstacole


Intră acum și în grupul de

Herghelia Radauti a debutat anul acesta si în concursurile de obstacole.

Directorul Directiei Silvice Suceava, Valerian Solovastru, a anuntat ca aceasta participare este un pas important, deoarece se doreste introducerea Hergheliei de la Radauti- Lucina în circuitul national de competitii hipice. „Am avut prima noastra participare la un astfel de concurs, dar nu cu Shagya arab, care nu se preteaza acestui gen de competitie, ci cu niste exemplare de cal de sport românesc, aduse recent de la alta crescatorie din tara. În urma antrenamentelor facute la Radauti, cei doi armasari cu care am participat, Nonstop si Optim, au avut rezultate notabile, Nonstop obtinând locul 3 si locul 4, la doua competitii din Cupa Romsilva, de la Târgu Mures”, a declarat seful Directiei Silvice Suceava, Valerian Solovastru.

În zilele de 5 si 6 iulie, hipodromul Radauti va fi gazda unor concursuri hipice din etapa nationala, la care va si participa, cu caii crescuti si antrenati la Herghelia Directiei Silvice Suceava.

Herghelia Radauti este faimoasa datorita minunatelor exemplare de pur-sânge arab, care fac parte din fondul genetic mondial. 


Intră acum și în grupul de