Scoala din Manastirea Humorului, la un pas de a fi mistuita intr-un incendiu


Intră acum și în grupul de

Unitatea de învatamânt din comuna suceveana Manastirea Humorului a fost la un pas de a fi distrusa sâmbata dimineata într-un incendiu, dupa ce o casa aflata lânga aceasta a luat foc. Potrivit ISU Suceava, Garda de interventie Gura Humorului, Detasamentul de pompieri Câmpulung Moldovenesc împreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Manastirea Humorului au intervenit sâmbata, la ora 06:38, cu trei autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la locuinta lui Nicolae B., din comuna Manastirea Humorului.

Când pompierii au ajuns la fata locului, ardea violent acoperisul casei, existând pericolul de propagare la anexe si cladirea scolii. Incendiul a fost lichidat în mai bine de o ora si jumatate, în limitele gasite.

Flacarile au distrus acoperisul casei pe o suprafata de cca 150 mp si o bucatarie de vara, pagubele fiind estimate de proprietar la 6.000 lei.

Echipa deplasata la fata locului a constatat, în urma cercetarilor, ca incendiul a fost provocat de un scurtcircuit electric favorizat de un conductor electric defect, neizolat corespunzator fata de materialele combustibile.

Echipajele au reusit sa salveze restul casei, dar si scoala aflata în imediata vecinatate, în valoare de cca 200.000 lei.


Intră acum și în grupul de