Primarul municipiului Fălticeni anunță că a depus proiectul pentru realizarea centurii rutiere a orașului. Proiectul este extrem de ambițios și ar costa peste o sută de milioane de euro


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Fălticeni, Cătălin Coman,  a anunțat, în emisiunea Exclusiv 90 de minute de la Bucovina TV că a depus un proiect „extrem de ambițios” privind realizarea unei șosele ocolitoare a municipiului.

El a spus că atunci când a fost ales primar în anul 2012 a sperat în proiectul șoselei de centură, dar că atunci era doar o idee frumoasă, iar acum este deja un proiect depus.

„Este depusă o documentație la Agenția Regională de Dezvoltare Nord Est pentru că suma este foarte mare să se poată finanța de la bugetul local, iar în plus nu putem noi finanța având în vedere că șoseaua de centură pe care o planificăm trece prin patru comune și municipiul Fălticeni”, a spus primarul Cătălin Coman în emisiune.

El a arătat că potrivit proiectului, șoseua pleacă de pe teritoriul comunei Fântâna Mare, apoi prin comuna Baia, comuna Rădășeni, comuna Bunești și municipiul Fălticeni.

„Nu poate municipiul Fălticeni, prin bugetul propriu, să finanțeze o lucrare care nu este doar în municipiu”, a spus primarul.

El a menționat că proiectul este estimat la peste o sută de milioane de euro, iar lucrarea ar urma să fie realizată pe o lungime de 8,2 kilometri.

Coman a spus că nu s-a ajuns la proiectarea efectivă și că e depusă o idee de proiect și că urmează să fie purtate discuții și cu Ministerul Transporturilor și cu Compania Națională de Drumuri.

În prezent, traficul greu trece prin municipiu și afectează infrastructura rutieră a acestui oraș.(N.B.)


Intră acum și în grupul de