Trei firme de leasing financiar au prejudiciat statul cu 455.000 lei


Intră acum și în grupul de

Dornice sa înregistreze un câstig mare, dar într-un timp foarte scurt, trei societati de leasing financiar au prejudiciat statul cu 455.000 lei, reprezentând TVA dedus ilegal, în urma unor tranzactii efectuate anul trecut. Neregula a fost sesizata de comisarii Garzii Financiare Suceava, ca urmare a unor controale efectuate la firma S.C Cotton Park din Poiana Stampei, care a înregistrat în evidentele contabile sase contracte de vânzare-cumparare, furnizate de o societate comerciala din Germania, având ca obiect achizitia a 4 linii automate pentru prelucrat cherestea si 2 linii automate pentru prelucrat piatra, în valoare totala de 520.790 euro (1.733.528 lei).

Potrivit unui comunicat de presa venit din partea Garzii Financiare Suceava “(…) utilajele respective au fost comercializate, ulterior catre 4 societati de leasing financiar, pentru valoare totala de 5.724.013 lei, fiind livrate apoi în regim de leasing catre alte doua societati comerciale respectiv SC Mary Construct SRL, Cosna si SC Ambientrom SRL, Vatra Dornei”, precizeaza comunicatul de presa. Comisarii financiari au stabilit ca achizitia înregistrata în contabilitate de firma S.C Cotton Park  este fictiva, cu toate ca administratorul firmei sustine ca a achitat contravaloarea celor sase utilaje în numerar, neavând însa documente care sa ateste plata.

„Atât administratorul S.C Cotton S.R.L, cât si administratorii firmelor beneficiare, Mary Construct SRL, respectiv Ambientrom SRL au recunoscut ca utilajele nu exista fizic. Societatile de leasing au achitat integral cele 5,7 milioane lei catre firma Cotton Park SRL. Prin aceste operatiuni de achizitie, Mary Construct SRL si SC Ambientrom SRL au prejudiciat bugetul de stat cu suma de 300.000 lei, reprezentând TVA dedus ilegal. Prejudiciul total cauzat bugetului de stat de catre cele trei firme este de 455.000 lei reprezentând TVA”, a informat seful Garzii Financiare Suceava, Ionut Vartic, într-un comunicat de presa.

Acesta a precizat ca firmele de leasing sunt cercetate pentru savârsirea infractiunii de evaziune fiscala, în timp ce S.C Cotton Park de complicitate la evaziune fiscala si fals.


Intră acum și în grupul de