Autoritățile din Suceava și Cernăuți se întâlnesc în Vama Siret pentru a analiza evoluția proiectelor comune și stabilesc ședința festivă la 20 de ani de parteneriat cu Schwaben


Intră acum și în grupul de

Autoritățile din Suceava și Cernăuți se vor întâlni, marți după amiaza, în Vama Siret, urmând să discute despre proiectele pe care le derulează în comun, dar urmează să stabilească și data când se va organiza ședința comună festivă la 20 de ani de parteneriat cu Schwaben.

Președintele Consiliului Județean Suceava a mai decalrat că în cadrul întâlnirii cu autoritățile din Cernăuți va fi analizat stadiul a patru proiecte europene comune realizate prin Programul Operațional Comun 2007 – 2014, precum și despre cele 13 proiecte pe care cele două părți au convenit să le susțină împreună în actualul exercițiu financiar.

Gheorghe Flutur a mai spus că ședința festivă de la Suceava organizată la împlinirea a 20 de ani de la semnarea parteneriatului între județul Suceava, regiunea Schwaben din Germania și regiunea Cernăuți ar putea avea loc la mijlocul lunii august 2017.

„Vom propune ca întâlnirea dintre regiunile Schwaben, Cernăuți și județul Suceava să aibă loc la mijlocul lunii august, pentru a aniversa cei 20 de ani de parteneriat. Și vom încerca să facem și noi, la Suceava, un eveniment similar cu cel organizat de partenerii noștri din Augsburg”, a declarat Flutur.

El a mai declarat că în cadrul întâlnirii se vor discuta și detaliile turneului de fotbal „Patru regiuni pentru Europa”, care anul acesta va fi organizat la începutul lunii august, în Cernăuți.

Flutur a precizat că un subiect important este cel legat de reluarea demersurilor în vederea începerii, cât mai curând, a drumului expres Cernăuți, Suceava și București.(N.B.)


Intră acum și în grupul de