Declaratii vamale pentru romanii ce calatoresc prin Serbia


Intră acum și în grupul de

Ministerul Afacerilor Externe reaminteste cetatenilor români care tranziteaza sau calatoresc în Republica Serbia, faptul ca reglementarile vamale ale acestui stat prevad ca, atât bunurile, cât si sumele în valuta, trebuie declarate la intrarea pe teritoriul sârb.

Potrivit reglementarilor locale, sumele de bani de peste 5000 euro sau bunurile care depasesc aceasta valoare se declara în scris, iar declaratia vamala este înregistrata si stampilata de catre lucratorii vamali.

În ultima perioada s-au înregistrat mai multe situatii în care, din nestiinta sau neîntelegere, cetatenii români au declarat numai verbal sumele de bani sau bunurile care depasesc valoarea susmentionata, fapt ce a condus ca, la iesirea din Serbia, acestea sa fie confiscate.

Pentru evitarea acestor situatii, cetatenii români sunt sfatuiti sa solicite cu insistenta obtinerea declaratiei vamale.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteste cetatenilor români, conducatorilor auto care tranziteaza sau calatoresc în Republica Elena- Grecia, faptul ca în aceasta tara este interzisa folosirea sau posesia sistemelor de detectare radar si anti-radar la autovehiculele care circula pe drumurile publice.

Fapta respectiva constituie contraventie si se pedepseste cu amenda de pâna la 2.000 euro (art. 103 din Codul Rutier prevede si retinerea pe loc a permisului de conducere pentru o perioada de 30 zile, precum si retinerea actelor masinii si a placutelor de înmatriculare auto pentru 60 zile).


Intră acum și în grupul de