Sanctiuni disciplinare in cazul femeii decedata si tinuta 10 ore intr-un salon al Spitalului Judetean

Suspendarea contractului de munca timp de 10 zile pentru trei cadre, un avertisment scris pentru o asistenta si o penalizare cu 5 la suta din salariu pe o luna pentru o infirmiera. Acestea sunt sanctiunile date de Comisia de disciplina a Spitalului Judetean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, dupa ce a analizat cazul femeii din Calugareni- Suceava care a stat decedata aproximativ 10 ore în salonul de la sectia de Pneumoftiziologie, în care se aflau alte 9 paciente, dupa care a fost transportata la Serviciul de Anatomie Patologica (morga) cu o masina „de ocazie”.  

Directorului unitatii spitalicesti judetene, Doina Elena Ganea anunta sâmbata ca, comisia de disciplina a analizat declaratiile persoanelor implicate în regretabilul eveniment petrecut în data de 14-15 mai 2008, fiind desprinse mai multe concluzii, prima fiind aceea ca, „pentru neimplicarea în gestionarea evenimentului a persoanelor care erau de serviciu în data de 14- 15 mai, în tura de noapte, vor fi stabilite sanctiuni în functie de gradul de vinovatie al fiecarei persoane”.

Trebuie precizat ca seful de sectie Maria Muha, se afla în concediu de odihna, iar la reîntoarcere se asteapta de la aceasta un punct de vedere asupra situatiei.

O alta concluzie desprinsa în urma anchetei comisiei de disciplina este „lipsa de comunicare dintre personalul din sectie si medicul de garda, cât si a acestuia cu conducerea spitalului”.

Doina Elena Ganea mai mentioneaza ca, „din punct de vedere profesional, calitatea actului medical va fi analizata de catre Colegiul Medicilor si OAMMR”.  

Persoanele care au fost de serviciu în acea noapte sunt medicul Claudia Bîlha, pentru care s-a decis suspendarea contractului de munca pentru 10 zile lucratoare, la fel ca si în cazurile asistentelor Gabriela Carmen Popovici si Angelica Turcan, asistenta Rozalia Darie, care a primit un avertisment scris si infirmiera Elena Capra, careia i s-a redus salariul de baza cu 5 la suta pe o luna de zile.