PSD Suceava vrea sa angajeze o firma de paza din UE pentru a se apara de actiunile violente ale PD-L


Intră acum și în grupul de

Prim-vicepresedintele PSD Suceava, eurodeputatul Catalin Nechifor, a anuntat luni, într-o conferinta de presa, ca în urma manifestarilor violente ale reprezentantilor PD-L în judet, PSD intentioneaza contractarea unei firme specializate care sa asigure protectia candidatilor. „Ne gândim sa angajam o firma de paza si protectie din afara tarii, din spatiul UE, o firma care sa nu poata fi intimidata”, a afirmat Catalin Nechifor. Acesta a precizat ca se asteapta si la alte atacuri violente ale PD-L.

În conferinta de presa, purtatorul de cuvânt al organizatiei, Virginel Iordache, a afirmat ca reprezentanti ai PD-L actioneaza violent si folosesc diverse metode de intimidare, fizica sau verbala împotriva adversarilor politici. Acesta a dat ca exemplu cazul din comuna Ipotesti, unde patru paznici au fost batuti cu bâte de catre sustinatori ai candidatului PD-L la functia de primar, sub pretextul distrugerii afisajului electoral. Cei patru au depus plângere la Politie, iar luni s-au dus la Laboratorul de Medicina Legala pentru a obtine certificatele medico-legale care atesta agresiunea.

Un alt caz prezentat de Virginel Iordache, s-a înregistrat în comuna Iacobeni, unde a avut deasemenea loc un act de violenta împotriva fiului candidatului de primar al PSD, care a fost batut de tatal candidatului PD-L.

În comuna suceveana Cârlibaba, la o actiune electorala a candidatului PSD la functia de primar, „sub ochii politistilor si jandarmilor”, 25 de tineri îmbracati cu haine cu însemnele PD-L si dotati cu ATV, au amenintat participantii la manifestare si au intimidat tinerii care împarteau pliante.

Purtatorul de cuvânt al PSD Suceava a mai mentionat ca o alta forma de intimidare folosita de PD-L este abuzul în serviciu. Astfel, unui factor postal, candidat PSD pentru Consiliul Local Izvoarele Sucevei, i s-a pus în vedere sa-si ia concediu, la Capu Câmpului, administratorului scolii, care este sotia candidatului PSD la functia de primar, i s-a desfiintat postul, în aceeasi situatie fiind si sotia primarului PSD din Cârlibaba, în timp ce la scoala din Stupca, s-a înfiintat un nou post pentru sotia candidatului PD-L.

La rândul sau, vicepresedintele PSD Suceava, Corneliu Popovici, l-a acuzat pe primarul Sucevei, Ion Lungu, ca sub îndrumarea sa, tineri PD-L rupeau afise ale PSD si ale altor partide si a mentionat ca printre cei care dezlipeau afise s-au aflat si politisti comunitari. Mai mult, Corneliu Popovici a declarat ca desi exista acceptul proprietarului, Ion Lungu refuza de zece zile sa emita actele necesare pentru ca PSD sa amplaseze un banner pe Casa Culturii, în timp ce postere uriase cu PD-L sunt montate pe aceasta cladire. 


Intră acum și în grupul de