Handbal : Larvik – Rulmentul, 25-21. Totul sau nimic in retur


Intră acum și în grupul de

Rulmentul Brasov a jucat duminica seara una dintre cele mai importante partide ale echipei din ultimii ani. Mansa întâi a finalei Cupei Cupelor, disputata în Norvegia, cu Larvik, nu a fost însa de bun augur pentru fetele Marianei Târca.

Gazdele au început partida în forta, iar acest lucru s-a vazut cel mai bine pe tabela de marcaj. La jumatatea primei reprize, diferenta maxima ajunsese la 4 puncte (10-6). Dar Cristina Neagu s-a împotrivit cu înversunare ritmului impus de norvegience, având cea mai buna evolutie dintre toate jucatoarele Rulmentului, pe parcursul partii întâi. Cele cinci reusite, dintre care doua prin aruncari de la sapte metri, plus interventiile de senzatie ale Nataliei Spirova au echilibrat partida în cele din urma, tabela indicând la pauza scorul de 13-13.  
În partea secunda, ostilitatile au continuat în aceeasi maniera. Jucatoarele lui Larvik s-au distantat rapid la cinci goluri, 19-14, profitând de neatentia româncelor pe contraatac. Gazdele au stat foarte bine si în defensiva, cu toate ca s-au aparat destul de violent, iar poarta a fost închisa exemplar de Lene Rantala. Pe fondul acestor probleme, însumate cu ratarile pe banda rulanta, brasovencele au cedat, scapând partida de sub control. Fetele Marianei Târca s-au chinuit vreme de 20 de minute sa îsi revina, dar cele numai doua goluri marcate în acest rastimp, dintre care unul înscris din aruncare de la sapte metri, au spus totul despre moralul echipei noastre.

Spre final, Rulmentul si-a mai revenit, reusind sa reduca din avantajul de sapte goluri luat de Larvik. În inferioritate numerica, brasovencele au marcat de trei ori consecutiv, pentru ca scorul partidei sa le declare învingatoare pe norvegience, cu 25-21. Golurile echipei Rulmentul au fost marcate de Cristina Neagu (7), Cristina Niculae (5), Simona Gogârla (4), Simona Vintila (2), Nicoleta Alexandrescu (2), Alina Sorodoc (1).  
 
Însa nu totul este pierdut. Mansa retur se va disputa la Brasov, pe data de 24 mai, într-o sala arhiplina care va împinge cu siguranta Rulmentul de la spate. Mai ales ca partida se va juca cu trofeul pe masa, iar fetele Marianei Târca vor avea marea sansa de a atinge culmile gloriei în fata propriilor suporteri.


Intră acum și în grupul de