Flutur: După liberalizarea vizelor pentru ucraineni nu vom face față cu Vama Siret. Trebuie să deschidem urgent măcar PTF Vicovu de Sus- Krasnoilsk


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, miercuri, că după liberalizarea regimului de vize pentru cetățenii ucraineni Vama Siret nu va face față traficului de autovehicule și persoane și că se impune deschiderea celorlalte patru puncte de trecere a frontierei închise în anul 2010 pentru modernizare și care nu au mai fost deschise din cauză că partea ucraineană nu a realizat lucrările necesare.

El a spus că în cadrul întâlnirii pe care a avut-o în Vama Siret cu președintele Consiliului Regional Cernăuți și cu guvernatorul Cernăuți a ridicat problema aceasta.

„Am insistat foarte mult pe punctul de trecere a frontierei de la Krasnoilsk (Crasna) pentru că este un blocaj și s-a cerut o prelungire de termen. Noi, dacă ni se dă OK, putem deschide în două ore vama din partea noastră de la Vicovu de Sus”, a spus Flutur care a menționat că din datele pe care le are lucrările pe partea ucraineană sunt realizate în proporție de 75 la sută.

El a arătat că va fi o presiune mare pe Vama Siret când se va liberaliza regimul de vize pentru Ucraina.

„Am discutat aceste aspecte pentru că simt că este o presiune atunci când se vor ridica vizele cetățenilor ucraineni și că nu vom face față traficului prin Vama Siret”, a spus Flutur.

Punctul de trecere a frontierei Vicovu de Sus-Crasna, închis din 2010, a fost modernizat pentru trafic internațional rutier, alături de alte patru puncte, de la Ulma, Izvoarele Sucevei, Climăuți și Racovăț.

Lucrările de modernizare a celor cinci puncte de la frontiera cu Ucraina au fost încheiate de partea română în 2012, însă acestea nu sunt funcţionale în condiţiile în care autoritățile ucrainene nu au realizat lucrări de modernizare.


Intră acum și în grupul de