Suceava, între orașele cu cel mai scăzut grad de curățenie din țară-studiu


Intră acum și în grupul de

Orașul Suceava este notat de locuitori între orașele cu cel mai scăzut grad de curățenie din țară potrivit unui studiu al Storia.ro care măsoară percepția cetățenilor asupra nivelului de curățenie din orașele și cartierele în care locuiesc

Studiul Storia.ro realizat în colaborare cu agenția de cercetare D&D Research, publicat miercuri, arată că Brașov, Oradea și Sfântul Gheorghe sunt considerate cele mai curate orașe din România.

Sursa citată arată că studiul a analizat percepția cetățenilor asupra nivelului de curățenie din orașele și cartierele în care locuiesc.

Ultimele locuri sunt ocupate de orașele Reșița, Călărași și Brăila, iar printre orașele ce au primit cele mai slabe notări din partea locuitorilor lor la capitolul curățenie se mai numără și Satu Mare, Focșani, Galați și Alexandria, Zalău, Suceava și Bacău.

În ceea ce privește regiunile istorice, Transilvania a fost desemnată de 42.969 de români ca fiind zona cu cel mai ridicat nivel al curățeniei, pe când Moldova ocupă ultima poziție.

 „Curățenia unui oraș este influențată de mai mulți factori, de la prezența sistemelor de colectare a deșeurilor, la proiecte de urbanism care să ofere locuitorilor mai multe posibilități de a avea și păstra un oraș cât mai curat. Avem orașe și cartiere ce au fost taxate de către locuitorii lor din cauza lipsei containelor pentru colectarea selectivă a deșeurilor, a numărului mare de gunoaie, PET-uri sau resturi menajere aruncate pe stradă. Această realitate cere ca, pe lângă responsabilitatea personală a fiecăruia dintre noi, atât dezvoltatorii, cât și autoritățile locale să aloce o importanță sporită subiectului și să vină cu soluții tehnice pentru orașe și cartiere cât mai salubre.”, menționează Sorin Bălan, Head of Storia.ro și OLX Imobiliare.(N.B.)

 

 


Intră acum și în grupul de