Dan Ioan Cușnir nu a reușit să-și convingă colegii din PSD să voteze în CJ Suceava ca imobilul recuperat de la Arhiepiscopia Sucevei să fie folosit pentru proiecte europene județene


Intră acum și în grupul de

Consilierii județeni PSD au refuzat, miercuri, să voteze pentru ca Asociația Județeană pentru Apă și Canalizare Suceava, care implementează proiectul cu finațare europeană de apă-canal din județ și Asociația de Dezvoltae Intercomuniatră de Gestionare a Deșeurilor în Județul Suceava, să obțină, pentru funcționare, spații în clădirea de pe strada Vasile Bumbac din municipiul reședință de județ care a fost recuperată, recent de Consiliul Județean Suceava de la Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

Decizia acestora de a se abține de la vot nu a putut fi înfrântă nici de argumentele aduse de președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, care a arătat că cele două asociații gestionează proiecte de sute de milioane de euro și că actualele condiții în care angajații lucrează sunt improprii, dar nici ale administratorului public, Irina Vasilciuc, care a explicat că arhiva acestor asociații trebuie să fie foarte bine protejată în caz contrar județul riscând să returneze banii primiți gratuit de la UE și nici ale consilierului județean PSD, Dan Ioan Cușnir, lider al organizației municipale, care le-a spus că această clădire poate fi folosită de administrația județeană și se pretează pentru cele două asociații.

Liderul grupului PSD din CJ Suceava, Mihai Grozavu, a spus însă că grupul a decis să se abțină de la vot, în condițiile în care pentru aprobarea proiectului e nevoie de două treimi, deci și de voturile PSD.

El a prezentat mai multe argumente de ordin tehnic, cum că angajați ai CJ Suceava vor trebui să se plimbe 50 de metri între sediul Palatului Administrativ și această clădire sau că reprezentanții PNL nu s-ar fi consultat cu cei din PSD privind acest proiect.

Surse politice au declarat însă că această clădire este vizată de conducerea Facultății de Drept ca să amenajeze decanatul facultății în acest imobil.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că CJ Suceava suferă de lipsă de spații și că nu poate să mai transfere altor instituții spațiile pe care le are, arătând că Avocatul Poporului, Autoritatea Electorală Permanentă sau Universitatea Suceava au solicitat spații din patrimoniul CJ Suceava.

După ce l-a criticat pe Gheorghe Flutur pentru șoseaua de centură, zidul morții, falimentarea societății de Drumuri și Poduri a CJ, consilierul județean PSD Dan Ioan Cușnir a spus în ședință că respectiva clădire trebuie să rămână la Consiliul Județean.

„Consiliul Județean are nevoie de această clădire indiferent câte presiuni se fac”, a spus Cușnir care i-a transmis liderului de grup că nu numai angajații CJ vor avea de parcurs distanța dintre Palatul Administrativ, ci și studenții, dacă vor trebui să parcurgă distanța între rectorat și decanat.

El i-a spus lui Grozavu că soluția pentru Universitatea Suceava nu este să aibă diverse clădiri prin oraș ci să fie sprijinită să realizeze Campusul II.

După schimbul de opinii între consilierul PSD Dan Ioan Cușnir și liderul de grup PSD, Mihai Grozavu, un consilier liberal a apreciat că se află la o ședință de partid.

Consilierii județeni PSD s-au abținut de la vot, în ciuda argumentelor aduse de Cușnir, ei respectând decizia luată de conducerea organizației județene care susține ca această clădire să fie transferată Facultății de Drept.

După acest incident, consilierii județeni PNL s-au abținut de la vot la proiectul de hotărâre prin care se transmitea, gratuit, Consiliului Local Fălticeni unui bun imobil-teren, situat în incinta Serviciilor multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate din Fălticeni.

După vot, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că în respectivul imobil se vor muta diverse servicii ale unor direcții din ale CJ Suceava și care funcționează acum în Palatul Administrativ.(N.B.)


Intră acum și în grupul de