Avertizare de inundatii pentru judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Alexandru Baisanu, a solicitat comisiilor locale pentru situatii de urgenta sa fie pregatite sa intervina în eventualitatea producerii de inundatii. Prefectul a facut acest lucru imediat dupa ce s-a primit avertizare cod portocaliu pentru zona de munte a judetului Suceava, fiind asteptate ploi abundente si furtuni. Initial, pentru judet au fost trimise doua avertizari cod galben, atât din punct de vedere meteorologic, cât si hidrologic.

Alexandru Stefan Baisanu a mentionat ca a transmis Primariilor din judet sa asigure permanenta si sa avertizeze si proprietarii de constructii situate în albiile majore ale cursurilor de apa. Acesta a mai cerut Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta Suceava sa fie pregatit sa intervina în sprijinirea autoritatilor locale în cazul producerii unor pagube din cauza fenomenelor meteorologice.

Prefectul de Suceava a subliniat ca a avertizat de mai multe ori, în ultimele saptamâni, autoritatile locale din judet, sa ia masuri pentru decolmatarea santurilor sau curatarea albiilor cursurilor de apa, astfel încât ploile abundente sa nu produca pagube însemnate cauzate de antrenarea de material lemnos sau de blocarea cursurilor de apa. Alexandru Baisanu a explicat ca, potrivit avertizarii meteo, exista posibilitatea ca din cauza ploilor abundente sa se înregistreze scurgeri importante pe versanti, torenti, pâraie si cresteri de debite si niveluri cu posibile depasiri ale cotelor de atentie în bazinele hidrografice ale râurilor Suceava si Moldova si bazinele superioare si mijlocii ale râurilor Bistrita si Siret.


Intră acum și în grupul de