FOTBAL : Fanii lui Chelsea s-au batut cu politistii


Intră acum și în grupul de

Fanii britanici si-au dat din nou în petic. Nu este vorba despre cei 45.000 de englezi care au facut deplasarea la Moscova, ci de cei care au ramas acasa si au urmarit marea finala a Ligii Campionilor în baruri, terase si restaurante, acompaniati de prieteni si de foarte mult alcool.

La sfârsit, starea de spirit în rândul suporterilor celor doua echipe era diferita. În timp ce cei de la „Red Army” sarbatoreau izbânda, fanii lui Chelsea au semanat soc si groaza pe strazile capitalei britanice. Potrivit presei insulare, totul a început în apropierea pub-ului în care însusi Printul Harry a ales sa urmareasca meciul, în momentul în care un sofer a intrat cu masina într-un barbat, în încercarea disperata de a-si face loc prin „puhoiul” de suporteri beti. Potrivit polistilor, respectivul sofer a fost în cele din urma arestat pentru vatamare corporala si pentru ca a condus sub influenta alcoolului.

Potrivit spuselor unui martor ocular, în secunda imediat urmatoare accidentului, infernul avea sa se instaleze în cartierul Fulham: „Deodata, vreo 50 de barbati au început sa loveasca masina. Vroiau sa rupa usile si sa intre. A fost terifiant! Totul a degenerat apoi într-o revolta. Erai vreo 800 de fani de-ai lui Chelsea si doar 50 de politisti. I-am vazut pe suporteri cum aruncau cu gaze lacrimogene în multime pentru ca apoi politistii sa riposteze, începând sa loveasca în stânga si în dreapta cu bastoanele”.  
Mai multi oameni ai legii au fost vazuti parasind scena luptei plini se sânge. De suferit au avut si suporterii nabadaiosi. Conform tabloidului Daily Mail, în jur de zece fani londonezi au avut nevoie de îngrijiri medicale, pe care le-au primit chiar pe trotuar. 


Intră acum și în grupul de