Scoala Populara de Arta din Suceava si cea din Piatra Neamt – „dialogheaza” intr-o expozitie


Intră acum și în grupul de

În sala de festivitati “In memoriam” a  Bisericii “Nasterea Maicii Domnului” Suceava poate fi vizitata, în aceasta perioada, o expozitie de arta plastica realizata prin colaborarea dintre Scoala Populara de Arta “Ion Irimescu” Suceava si Scoala Populara din Piatra Neamt, sub genericul “Dialog”. Potrivit directorului Scolii Populare de Arta Suceava, prof. Petru Horvat, sunt 14 expozanti de la scoala din Piatra Neamt, care au trimis 30 de lucrari, fiind prima oara când sunt expuse, si alti 15 de la scoala suceveana, cu 40 de lucrari.

Dialogul artistic pe care ni-l propun artistii amatori din cele doua localitati este unul “firesc”, dar în doua stiluri diferite: “unul bucovinean, cu influente transilvanene, si dulcele stil moldovenesc de la Piatra Neamt”, a spus maestrul caricaturist Mihai Pînzaru PIM, în cuvântul sau de prezentare a expozitiei.

Vernisajul s-a înscris de fapt într-un veritabil eveniment cultural petrecut în sala mentionata, momentului dedicat picturii alaturându-i-se momentul muzical instrumental realizat de câtiva elevi de la Colegiul de Arta “Ciprian Porumbescu” Suceava si cel coral oferit de Grupul coral cameral al Scolii Populare de Arta “Ion Irimescu”, condus de prof. Marius Ciurar. Sala care apartine parohiei “Nasterea Maicii Domnului” a fost creata special pentru astfel  de  manifestari, “care se scriu în bucuria culturii si în care toti ne regasim sub cupola bisericii”, a spus preotul paroh Viorel Vîrlan. 


Intră acum și în grupul de