Stricăciuni în locurile de joacă modernizate din municipiul Suceava. În Parcul Central locul de fitness e distrus sistematic


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei, Marian Andronache, a apreciat că în municipiu va trebui făcut un contract-cadru cu o firmă care să realizeze întreținerea locurilor de joacă întrucât la acesta apar frecvent stricăciuni din cauză că sunt folosite necorespunzător, iar în Parcul Central la locul de fitness sunt provocate distrugeri sistematic.

Andronache a spus în cadrul emisiunii Exclusiv 90 de minute de la Bucovina TV că se finalizează în prezent o evaluare a stricăciunilor apărute în ultimele două luni la cele 26 de locuri de joacă modernizate din municipiu, urmând ca ulterior să fie organizată o licitație pentru repararea lor.

„Toate locurile de joacă din municipiu sunt evaluate. Problemele care sunt la locurile de joacă sunt inventariate și vom face o licitație și vor fi reparate celor 26 locuri de joacă modernizate”, a spus Andronache.

El a arătat că, în municipiu, majoritatea locurilor de joacă au fost realizate în colaborare cu o firmă, dar restul sunt realizate de Rosal, Diasil sau un ONG, iar piesele de schimb trebuie cumpărate de la firmele de la care au fost achiziționate obiectele.

De aceea, el consideră că trebuie făcut un contract-cadru cu o firmă care să asigure întreținerea tuturor locurilor de joacă, firmă care să știe de unde să procure toate piesele de schimb.  

Andronache a explicat că stricăciuni la locurile de joacă apar frecvent și că procedura actuală, cu evaluarea lor și organizarea unei licitații pentru reparații este greoaie și fără rezultate pentru că după evaluarea stricăciunilor apar alte stricăciuni.

„Eu aș merge pe un contract cadru de mentenanță ca să fie reparate”, a spus viceprimarul.

El a mai declarat că toate locurile de joacă și cele de fitness sunt rezistente dacă sunt folosite corespunzător, dar că nu se respectă modul de folosire.

Andronache și-a exprimat îngrijorarea că locul de fitness din Parcul Central este distrus sistematic.

El a spus că în urmă cu câteva zile a constatat că la acel loc de fitness mai multe scaune erau rupte și au fost refăcute, temporara, de angajați ai Primăriei, până când obiectele să fie înlocuite, dar a doua zi erau din nou rupte.

„Se întâmplă noaptea, vin gășcuțe”, a arătat Andronache care a menționat că probleme de acest gen nu se întâmplă în Areni, sau în locul de fitness de pe str. Luceafărului, sau în Burdujeni.

El consideră că zona din Parcul Central va trebui monitorizată de o patrulă de poliție locală care să îi prindă pe cei care provoacă distrugerile.(Alin Dima)


Intră acum și în grupul de