Actorul care a jucat rolul lui Ciprian Porumbescu în filmul biografic al compozitorului bucovinean primește titlul de cetățean de onoare al comunei Ciprian Porumbescu


Intră acum și în grupul de

Actorul Vlad Rădescu va primi, duminică, titlul de cetățean de onoare al comunei Ciprian Porumbescu în cadrul unei ceremonii organizate în comună la 45 de ani de la începerea filmărilor pentru filmul biografic Ciprian Porumbescu în care Vlădescu a jucat rolul compozitorului bucovinean.

Sursa foto Smart FM

Acțiunea este organizată de Primăria comunei Ciprian Porumbescu împreună cu Centrul Cultural “Bucovina” din Suceava, în cadrul ediției din acest an a Festivalului European al Artelor „Ciprian Porumbescu”.

”Ciprian Porumbescu” este filmul în care Vlad Rădescu a debutat, fiind atunci student.

Ciprian Porumbescu este un film biografic românesc în două părți din 1973, regizat de Gheorghe Vitanidis după propriul scenariu. Rolurile principale sunt interpretate de Vlad Rădescu, Tamara Crețulescu, Emanoil Petruț, Emilia Dobrin, Sebastian Papaiani și Dan Ionescu.

Filmările au avut loc în perioada mai – septembrie 1972 la Stupca, Brașov, București, Buftea și Putna. Filmul a fost realizat în studiourile Centrului de Producție Cinematografică București, cu participarea Conservatorului Ciprian Porumbescu din București și cu concursul autorităților administrative din județele Suceava și Brașov.

De menționat este că, duminică, începând cu ora 13.00, la Muzeul Memorial „Ciprian Porumbescu”, va fi prezentat Salonul de primăvară-vară al artiștilor plastici amatori din județul Suceava, vor fi lansate volumele 3 și 4 ale lucrării „Iraclie și Ciprian Pormbescu”, de Leca Morariu, și va avea loc concertul susținut de Corala „Academica”, din Câmpulung Moldovenesc.

Va urma un spectacol folcloric în care vor evolua Ansamblul „Bidirelul” Stupca, Formația de dansuri „Mănăstirenii” Mănăstirea Humorului, Grupul folcloric „Arcanul” Frătăuții Noi, Grupul vocal „Dor Bucovinen” Siret, Ansamblul folcloric „Siretul” Siret, Ansamblul folcloric „Pădurețul” Cacica, Ansamblul folcloric „Moștenitorii Bucovinei” Gura Humorului, Grupul folcloric „Obcina Stânișoarei” Mălini și Fanfara „Brazii Bucovinei” Sf. Ilie.

 

 


Intră acum și în grupul de