Vosganian acuza ca fortele politice din Romania folosesc efectele crizei economice internationale pe post de arme de lupta


Intră acum și în grupul de

Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, a acuzat fortele politice din România ca folosesc fara niciun fel de regret, efectele crizei economice internationale pe post de arme de lupta în tara. Varujan Vosganian a declarat sâmbata, la Suceava, ca „apetenta” de a fi utilizate efectele crizelor internationale ca instrument de lupta politica reprezinta de fapt „o lipsa de respect fata de interesul românilor”. Varujan Vosganian a spus într-o conferinta de presa, ca trebuie sa existe o anumita neliniste în ceea ce priveste cresterea preturilor. „Explicatiile privind cresterea preturilor se gasesc mai ales în conditiile pietelor internationale: piata de energie, piata produselor alimentare, într-o mica masura în evolutia pietelor financiare”, a explicat ministrul economiei.

Acesta a remarcat ca, în plan european, România, cu inflatia sa de 0,5 %, în luna aprilie fata de luna martie, se situeaza între primele zece tari ale clasamentului european, pe aceeasi pozitie cu Suedia si Luxemburg si cu inflatie mult mai mica decât alte tari europene. „Aceasta apetenta de a utiliza efectele crizelor internationale ca un instrument de lupta politica interna este o lipsa de respect fata de interesul românilor”, a spus Varujan Vosganian, mentionând ca România, în plan intern, a reusit sa-si mobilizeze resursele într-un mod eficient. 


Intră acum și în grupul de