Liderul judetean al democrat-crestinilor suceveni vrea ca Burdujeni sa aiba propriul „primar”


Intră acum și în grupul de

Presedintele Organizatiei Judetene Suceava a PNDC, omul de afaceri Ovidiu Ilisei, cel care candideaza din partea partidului la functia de primar al municipiului resedinta de judet, sustine ca în viitorul mandat, unul din cei doi viceprimari ai orasului sa fie delegat de primar sa se ocupe exclusiv de administrarea cartierului Burdujeni, unul dintre cele mai mari ale Sucevei. Ilisei a spus duminica, într-o conferinta de presa, ca acest cartier este unul dintre „cele mai dinamice din oras” si ca are nevoie de buget separat si de un program de dezvoltare special. „Daca tot s-a înfiintat o mini-primarie în Burdujeni, ar fi benefic pentru acest cartier ca unul dintre viceprimari sa aiba competente delegate pentru administrarea acestui cartier. Cu audiente de o zi pe saptamâna nu se pot rezolva complexele probleme pe care le au locuitorii din Burdujeni”, a spus Ovidiu Ilisei.

Interesant este faptul ca acest proiect al PNDC a fost intitulat sugestiv „Burdujeni, orasul din inima orasului” si se vrea a fi unul aparte.

Liderul PNDC este de parere ca atât consilierii locali, cât si primarii care au fost pâna acum la cârma Sucevei, au privit cartierul Burdujeni doar ca pe un bazin electoral, de unde provin aproximativ 30 % din voturile din Suceava si a criticat faptul ca dupa alegeri, cei care au iesit, i-au uitat pe cei care le-au dat votul. „Fara un buget separat pentru infrastructura si investitii, nu se pot recupera decalajele dintre Burdujeni si restul orasului”, a tinut sa remarce Ovidiu Ilisei.

Ca obiectiv imediat pentru Burdujeni, Ilisei vede construirea unei scoli si, alaturat de asta, a unei gradinite, care sa absoarba cel putin schimbul al III-lea care exista în unitatile de învatamânt din cartier.


Intră acum și în grupul de