Taxa de salubritate aproape se dublează pentru suceveni. Lungu: Nu e o majorare, ci o aliniere la tarifele din alte orașe


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, în conferință de presă, intenția de a majora taxa de salubritate în municipiu doar pentru persoanele fizice, de la 5 la 9 lei pe lună de persoană.

El a arătat că aceasta este o aliniere a taxei de salubritate la tarife de acest tip din alte orașe similare precum: Iași – 16 lei, Bacău- 12 lei, Botoșani – 11,8 lei, Bistrița Năsăud- 10 lei.

Lungu a spus că taxa pentru agenți economici și instituții publice rămâne aceeași până la sfârșitul anului, respectiv 6 lei de persoană la agenți economici și 3 lei pentru instituții publice, precizând că în urma intrării în funcțiune a depozitului de la Moara și a taxelor care vor fi atunci introduse, se vor alinia și aceste tarife.

”Dacă vrem un oraș curat, trebuie să plătim”, a spus edilul-șef, arătând că municipalitatea trebuie să fie mai fermă pentru a încasa taxa de salubritate și că se va ajunge chiar la executări silite pentru recuperarea acesteia.

Lungu a declarat că ar trebui colectați șase milioane de lei pe an la nivelul actual al taxei, dar că se încasează la jumătate.

Întrebat dacă taxa de salubritate nu ar trebui aliniată totuși la salariile din Suceava, care sunt cele mai mici din regiune, primarul a spus că e treaba Guvernului să ridice zona economic prin investiții în infrastructura rutieră și încurajarea investițiilor, dar că el a ținut cont de această situație și că până astăzi, timp de 10 ani de zile, taxa a fost printre cele mai mici din țară.

Proiectul de hotărâre privind majorarea taxei de salubritate va intra pe ordinea de zi a ședinței CL de la sfârșitul lunii, iar Lungu spune că va avea consultări cu consilierii PSD și ALDE.

 

 


Intră acum și în grupul de