Inundații în Vatra Dornei și în șapte comune sucevene în urma ploilor abundente, fiind afectate poduri, podețe, porțiuni de drumuri sau terenuri arabile și fânețe. Codul galben hidrologic, prelungit până vineri seara

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava a anunțat, în urma datelor centralizate până la ora 15.00, că în urma precipitațiilor însemnate cantitativ înregistrate în ultimele două zile au fost afectate municipiul Vatra Dornei și comunele Bălăceana, Berchișești, Izvoarele Sucevei, Moldovița, Pârteștii de Jos, Slatina, Stulpicani.

Astfel, în 13 localități s-au înregistrat pagube produse la 3 poduri, 8 podețe, 5 punți pietonale, 0,5 km DJ,  23 km DC, 0,5 km DF, 3,77 km apărări de mal, 0,5 km albie colmatată, 0,7 km rețea canalizare, 2 ha teren arabil și 7 ha de fânețe și pășuni.

Urmare a precipitatiilor căzute nu s-au înregistrat depășiri ale cotelor de  apărare  iar Comitetele Locale pentru Situatii de Urgență al comunelor afectate au luat măsuri pentru limitarea și diminuarea pagubelor produse de fonomenele hidrometeorologice periculoase, se arată în comunicatul Prefecturii Suceava.

Din cauza situației hidrometeorologice actuală, avertizarea hidrologică cod galben referitoare la scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide în special pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale, creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale cotelor de atenție,  se prelungește până vineri, 09 iunie 2017, la ora 20:00, precizează sursa citată.(N.B.)