Aproape 6200 de elevi suceveni din clasa a VIII-a s-au înscris la Evaluarea Naţională din acest an. Ei vor susţine probele scrise în cele 161 de centre de examen


Intră acum și în grupul de

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, inspectorul şcolar Cezar Anuţei, a declarat, marţi, pentru NewsBucovina că la Evaluarea Naţională la clasa a VIII-a s-au înscris 6181 de elevi din totalul celor 7473 care au încheiat, vineri, cursurile clasei a VIII-a.

Anuţei a spus că 1292 de elevi nu s-au înscris la Evaluarea Naţională arătând că o parte dintre aceştia fie au corigenţe, fie optează pentru şcolile profesionale.

El a precizat că în judeţul Suceava sunt 161 de centre de examen pentru Evaluarea Naţională la clasa a VIII-a şi 4 centre de evaluare a lucrărilor.

Purtătorul de cuvânt al ISJ Suceava a spus că probele de aptitudini pentru elevii claselor a VIII-a care vor să urmeze cursurile liceale vocaţionale, precum şi probele de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă pentru admiterea în clasa a IX-a cu program bilingv, respectiv intensiv de predare a unei limbi moderne, s-au desfăşurat în perioada 24-27 mai 2017.

Anuţei a menţionat că în urma susţinerii probelor de aptitudini la profilul pedagogic au fost declaraţi admişi 99 de elevi, la profilul teologic 19 candidaţi, la profilul sportiv 129 de candidaţi, la profilul militar-287 de candidaţi, la profilul artistic au fost declaraţi admişi 26 de candidaţi la muzică, 34 la arte plastice, 27 la arhitectură şi 29 la restaurare şi conservare.

El a mai spus că în urma susţinerii probelor de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă sau maternă pentru admiterea în clasele a IX-a cu program bilingv, respectiv intensiv de predare a unei limbi moderne de circulaţie internaţională ori în clasele cu predare în limbile minorităţilor naţionale au fost declaraţi admişi 38 de candidaţi la clasa cu predare în limba polonă de la Colegiul “Alexandru cel Bun” Gura Humorului  şi 41 de candidaţi  la clasa cu predare în limba ucraineană de la Colegiul Tehnic “Laţcu Vodă” Siret.

Pentru programul bilingv, respectiv intensiv de predare a limbii engleze au fost declaraţi admişi 309 candidaţi în urma susţinerii probei de verificare a cunoştinţelor de limbă engleză, iar alţi 40 au fost admişi prin echivalarea probei, la franceză- 73 de candidaţi admişi, iar la germană 71 de candidaţi admişi prin concurs şi alţi 23 de candidaţi prin echivalarea probei.

Potrivit Calendarului de desfăşurare a Evaluării naţionale pentru absolvenții clasei a VIII-a în anul şcolar 2016-2017, proba scrisă la Limba şi literatura română se va desfăşura în data de 19 iunie, proba scrisă la matematică este prevăzută pentru data de 21 iunie şi proba scrisă la Limba şi literatura maternă pentru 22 iunie.

Pe 26 iunie 2017, până la ora 16,00, este prevăzută afişarea rezultatelor , iar depunerea contestaţiilor va avea loc în aceeaşi zi, în intervalul orar 16,00-20,00.

 Rezolvarea contestaţiilor are loc în perioada 27-29 iunie, iar pe 30 iunie 2017 se vor afişa rezultatele finale după soluţionarea contestaţiilor.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de