Amenzi în valoare de 7000 de lei aplicate de inspectorii sanitari veterinari în cursul lunii mai şi 78 de kilograme de produse de origine animală confiscate din Bazarul municipiului Suceava


Intră acum și în grupul de

Directorul executiv al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava, medicul veterinar Ioan Corduneanu, a declarat, marţi, pentru NewsBucovina că inspectorii sanitari veterinari suceveni au efectuat în luna mai 195 de acţiuni de control în unităţi de procesare, unităţi de comercializare a produselor alimentare, în unităţi de alimentaţie publică, dar şi în târguri şi pieţe, în urma cărora au fost aplicate şapte amenzi şi 12 avertismente.

Corduneanu a spus că inspectorii suceveni au confiscat o cantitate de 78,2 kilograme de produse de origine animală din Bazarul municipiului Suceava.

El a precizat că cele şapte amenzi , în valoare totală de 7000 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea condiţiilor de igienă, a condiţiilor de depozitare, dar şi pentru nerespectarea legislaţiei privind comerţul cu animale vii.

Directorul executiv al DSVSA Suceava a menţionat că inspectorii sanitari veterinari au mai aplicat şi 12 avertismente şi au stabilit termene de remediere a deficienţelor constatate în cadrul acestor acţiuni de control.

Medicul veterinar sucevean a spus că în cursul lunii mai instituţia a emis două Ordonanţe de interzicere a activităţii, iar 25 de unităţi şi-au suspendat activitatea la cerere.

“În urma efectuării controalelor, dorim să facem din nou un apel către populaţie prin care recomandăm să cumpere produse alimentare doar din locuri autorizate şi înregistrate pentru comercializarea unor astfel de produse”, a subliniat Corduneanu arătând că sesizările venite din partea unor persoane care au cumpărat produse alimentare de la comercianţi ambulanţi neautorizaţi sunt greu de soluţionat de către inspectorii sanitari veterinari .

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de