De Zilele Sucevei, zeci de șoferi au rămas fără permisele de conducere, după ce au fost prinși băuți la volan. În Burdujeni, un tânăr a fost depistat cu o alcoolemie de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat


Intră acum și în grupul de

În acest sfârșit de săptămână, zeci de șoferi au rămas fără permisele de conducere, după ce au fost prinși băuți la volan.

Potrivit Poliției Suceava, având în vedere evenimentele organizate cu prilejul „Zilelor Sucevei”, peste 100 de poliţişti rutieri au fost prezenţi în stradă pentru prevenirea accidentelor rutiere pe fondul consumului de alcool.

„Din fericire, prezenţa activă în teren a dus la identificarea din timp a celor care au consumat alcool şi s-au urcat la volan, prevenindu-se astfel adevărate tragedii”, se precizează într-un comunicat al IPJ Suceva.

Conform polițiștilor, vineri, la ora 23.45, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Suceava a oprit pentru control pe str. Jean Bart din localitate autoturismul condus de un tânăr de 27 de ani, din comuna Şcheia.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Mai mult, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.

Polițiștii au deschis în acest caz un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere” și ,,conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

De asemenea, duminică, în jurul orei 19.00, în timp ce conducea autoturismul pe str. Zefirului din municipiul Suceava, ajungând la intersecţia cu str. Grigore Alexandru Ghica, un localnic de 20 de ani, a pătruns cu viteză în intersecţie şi a virat la stânga, moment în care, a pătruns pe sensul opus și a intrat în coliziune cu autoturismul oprit la semafor și condus de un bărbat de 54 de ani, din comuna Brodina.

În urma impactului, nu au rezultat victime omeneşti, ci doar avarierea celor două autovehicule.

„Cei doi conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru bărbatul de 54 de ani şi de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul tânărului de 20 de ani, căruia, la spital, i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei”, au arătat polițiștii suceveni, care au precizat că tânărului i s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Conform sursei citate, duminică, la ora 01.55, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Suceava, a oprit pentru control pe strada Universităţii din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 36 de ani, din comuna Vama. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Bărbatului i s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

„În total, peste 20 de suceveni au rămas fără permis de conducere în aceste zile pentru consum de băuturi alcoolice. Poliţiştii vor continua acţiunile în teren astfel încât participanţii la trafic să fie în siguranţă”, au mai arătat reprezentanții IPJ Suceava.

(Mihaela Tcaciuc)

 

 


Intră acum și în grupul de