Flutur: Trenul Suceava-Cernăuți și retur ar putea fi funcțional în mai puțin de o lună. Controlul vamal se va face în mers


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că trenul Suceava-Cernăuți și retur ar putea fi funcțional în mai puțin de o lună din punctul de vedere al autorităților din România.

Flutur a spus că în cursul zilei de marți se continuă discuțiile cu reprezentanții Vămii și ai Poliției de frontieră pentru a se stabili un calendar.

„A rămas tren dimineața, în intervalul 7-10 Suceava-Cernăuți și în același interval, Cernăuți-Suceava, iar seara de la 19-22, în sens invers, astfel încât, în fiecare zi, un om din Suceava să poată merge la Cernăuți”, a spus Flutur.

El a arătat că întreaga distanță ar urma să fie parcursă în două ore, cu vama făcută din mers și transbordare la Vadu Siret.

„Asociațiile de turism ar trebui imediat să vină să ne organizăm în Gara Burdujeni pentru a organiza trasee turistice pentru cei din regiunea Cernăuți care vor să vadă sudul Bucovinei”, a spus Flutur.

El a estimat că trenul ar putea fi pus în funcțiune în scurt timp.

„Din punctul nostru de vedere trenul ar putea fi inaugurat în maxim o lună de zile. Nu știu dacă alte restricții ar avea ei. Transbordarea să se facă în Vadu Siret, vameșii și poliția de frontieră se vor pune marți de acord”, a spus Flutur.

El a arătat că un tren similar, Ucraina-Polonia, dinspre Liov spre Polonia este de succes și are 500 de călători zilnic, tot pe 80 de kilometri, fiind rentabil.

„Mulți își vor face calcule dacă nu e mai convenabil cu trenul decât cu mașina și să stai atâtea ore în vamă cât timp avem doar un singur punct de trecere rutier la Siret”, a spus președintele CJ Suceava.

Flutur a declarat săptămâna trecută că prețul unui bilet pe acest traseu ar urma să fie de aproximativ 5 euro.  (Alin Dima)


Intră acum și în grupul de