Proiectul de modernizare a drumului Suceava-Iași prin POR 2014-2020, declarat eligibil


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, luni, că proiectul inițiat de județele Suceava și Iași pentru modernizarea drumului de la Dărmănești până în Iași prin POR 2014-2020 a fost declarat eligibil.

Gheorghe Flutur, presedintele CJ Suceava

„În sfârșit, proiectul de modernizare a drumului Suceava-Iași a fost declarat eligibil în prima etapă. Mai există o etapă financiară, dar partea grea a trecut”, a spus Flutur.

Proiectul de modernizare a drumului intraregional Suceava-Iași inițiat de consiliile județene din cele două județe a fost depus, miercuri, pentru evaluare la Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est, fiind primul și singurul proiect de modernizare de drum pe POR 2014-2020, pe axa prioritară 6, Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională, prioritatea 6.1  Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale.

Valoarea totală a acestuia este de aproape 75 de milioane de euro.

Proiectul Regiunea Nord–Est – Axa Rutieră Strategică 1: Iaşi – Suceava” presupune modernizarea a 167,933 km de drumuri -75,73 km pe raza județului Suceava și 92,19 pe raza județului Iași.

Pe teritoriul județului Suceava drumul traversează 11 orașe și comune, de la Dărmănești, și până la Dolhasca.

În proiect sunt incluse drumurile județene de la limita cu județul Iași – Dolhasca, Suceava – Ipotești-Bosanci-Udești-Liteni-Dolhasca, Suceava-Frumoasa-Liteni și Liteni-Stroiești-Costâna-Dărmănești. Valoarea totală a proiectului este de 329,716 milioane de lei, din care valoarea aferentă județului Suceava este de 151,130 milioane de lei.(N.B.)


Intră acum și în grupul de