Lungu: Primăria Suceava are un deficit de 261 hectare de teren


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei Ion Lungu sustine o conferinta de presa.

LIVE TEXT:

”Pe 13 iulie voi convoca o sedinta extraordindara a CL pentru a aproba documente strategice pentru accesarea fondurilor europene.

Vreau sa discut cu toti consilierii strategia de dezvoltare urbana ca sa avem lucrurile clarificate cand se ajunge in CL la vot.

Primaria Suceava are 261 hectare deficit. Am fost covocat la Prefectura si pentru a pune in aplicare sentintele civile ne-ar trebui cel putin 25 de ha.

Speram sa se faca transferuri de teren de la ADS sau Statiunea de cercetari agricole care au terenuri mari in jurul orasului.

Oamenii nu mai au rabdare sa astepte despagubirile de la Fondul Proprietatea. Oamenii nu mai au incredere si cer terenul chiar si la jumatate din suprafata.

Am facut solicitarea la ADS si daca ni se transfera vom anunta oamenii. Suntem intr-o situatie imposibila.

Orasul se dezvolta si e un lucru bun. In zona fosta agricola de la Burdujeni au aparut patru strazi noi private si le vom da numele unor personalitati ale Sucevei.

Vrem ca in acest an Primaria sa gazduiasca Festivalul filmului ecologist. Cred ca se preteaza si pe strategia municipalitatii de reducere a poluarii orasului.

Am reprogramat Crosul Sucevei. Trebuia sa se desfasoare pe 25 iunie. Am reprogramat pe data de sambata 9 septembrie, undeva la ora 9-10 dimineata.”


Intră acum și în grupul de