Trei panouri informative pentru ghidarea turiştilor, amplasate în Rezervaţia naturală Cheile Moara Dracului


Intră acum și în grupul de

Trei panouri informative pentru ghidarea turiştilor au fost amplasate în Rezervaţia naturală Cheile Moara Dracului de către voluntarii Fundaţiei Speologice „Club Speo Bucovina” în cadrul proiectului “Povestea cheilor de la poalele muntelui Rarău” realizat în parteneriat cu Agenţia pentru Protecţia Mediului Suceava.

Directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Suceava, inginer Vasile Oşean, a precizat, marţi, într-un comunicat de presă că în Rezervaţia naturală Cheile Moara Dracului au fost amplasate trei panouri informative care vor ghida turiştii să parcurgă traseul: municipiul Câmpulung Modovenesc (620m) – Pârâul Valea Caselor – Pârâul Moara Dracului – Popii Rarăului (1628m) –  Șaua Ciobanilor  (1550m) – cabana Rarău (1520m),  traseu marcat cu cruce roşie.

Oşean a spus că aceste îmbunătățiri vin după ce s-a realizat, în anul 2016, amenajarea podeţului din aceste chei, în anul 2016.

“Primul panou, de bun venit, oferă detalii despre traseu atât în limba română cât şi în engleză. Mici informaţii privind parcurgerea cheilor întregeşte primul panou. Un alt panou, este amplasat chiar în chei şi invită turiştii să descopere povestea nescrisă a muntelui cu urmele fosilelor din era mezozoică (în urmă cu 251 milioane de ani), ce se pot observa, pe alocuri, în pereţii cheilor sau a blocurilor dislocate. Dar şi spectacolul apei, care pe timp de furtună huruie ca o moară, scobind în pereţii stâncii şi lăsând în urmă surplombe şi marmite. Ultimul panou, este amplasat în Şaua Ciobanilor. El oferă turiştilor informaţii despre traseu dar şi despre spectacolul cheilor de la poalele muntelui Rarău”, se arată în comunicatul de presă.

Totodată, sursa citată precizează că proiectul “Povestea cheilor de la poalele muntelui Rarău”este finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România.

“Rugăm, pe această cale, turiștii care vor trece prin zona respectivă să nu distrugă aceste panouri informative și să protejeze natura”, se menţionează în comunicatul de presă.

De precizat este că “Cheile Moara Dracului” este o rezervație geologică și morfologică – monument al naturii, iar Cheile sunt “tăiate în dolomite triasice pe o lungime de aproape 100 m, cu o lățime de numai 4-5 m, în unele sectoare”.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de