Nereguli in salubrizare – depistate pe raza judetului de o comisie a Prefectului


Intră acum și în grupul de

Un control efectuat la sfârsitul lunii mai privind modul în care au fost salubrizate cursurile de apa  din judetul Suceava a identificat o serie întreaga de deficiente, fiind aplicate sanctiuni contraventionale. Prefectul judetului Suceava, Alexandru Stefan Baisanu, a declarat, marti, ca acest control a vizat stadiul îndeplinirii masurilor stabilite în urma actiunii de verificare din perioada 15 – 29 februarie 2008 pentru asigurarea sectiunilor de scurgere a apelor mari în localitati, întretinerea santurilor si rigolelor de scurgere din mai multe localitati. În acest scop, Comisia de verificare coordonata de prefect a verificat cursurile de apa de pe raza localitatilor Moldovita, Frasin, Ostra, Stulpicani, Paltinoasa, Arbore, Solca, Marginea, Sucevita, Ulma, Brodina, Straja, Vicov de Sus, Vicov de Jos, Milisauti, Iaslovat, Volovat, Voitinel.

În urma verificarilor din teren s-au constatat o serie de deficiente pentru care s-au aplicat amenzi contraventionale si au fost stabilite planuri de masuri. Astfel, s-a dispus finalizarea actiunii de îndepartare a resturilor de material lemnos din albia râului Suha, firma BELACRIS SRL Brodina va îndeparta bustenii si va reface rigolele stradale din zona de activitate, va desfiinta depozitul de rumegus amplasat pe malul stâng al râului Suceava.

Primaria comunei Volovat va desfiinta depozitele de deseuri amplasate pe pârâul Volovat si de pe pârâul Sucevita în zona Drumului Judetean Radauti–Volovat, va decolmata podetul de la intersectia drumului Volovat – Marginea cu drumul spre zona „Toloaca” si va decolmata rigolele stradale de pe teritoriul comunei, iar Primaria comunei Marginea va ecologiza albia râului Sucevita, unde sunt depozitate deseuri în zona lucrarii de aparare mal drept, platforma de gunoi a comunei Marginea si va desfiinta rampa de acces peste lucrarea de aparare mal drept al pârâului Sucevita.

„Pentru fiecare din aceste masuri au fost stabilite termene de realizare”, a mai spus în final prefectul. 


Intră acum și în grupul de