Simpozionul International „Dezvoltarea personala multiculturala”


Intră acum și în grupul de

Inspectoratul Scolar al Judetului Suceava si Scoala Crestina Filadelfia, în parteneriat cu Universitatea „Stefan cel Mare” Suceava si Consiliul Judetean Suceava, vor organiza sâmbata, la Colegiul National „Petru Rares”, prima editie a Simpozionului International „Dezvoltare personala multiculturala” într-un spatiu european, adresat cadrelor didactice din învatamântul prescolar, primar, gimnazial si liceal.

Potrivit purtatorului de cuvânt al ISJ Suceava, Laurenta Hacman, sectiunile simpozionului sunt: Utilizari curente ale noilor tehnologii în educatie, Comunicare didactica, Strategii didactice active pentru dezvoltarea gândirii algoritmice, Lectii virtuale, Curriculum la Decizia Scolii pentru excelenta, Proiecte educationale. Lucrarile cadrelor didactice vor fi publicate sub forma unui CD cu ISBN.

Pâna în prezent, s-au înscris peste 200 de cadre didactice din judetul Suceava si din alte judete, dar si din alte tari – Polonia, Ucraina, SUA, Germania.

Evenimentul este corelat cu un concurs de prezentari electronice adresat liceenilor, în cadrul Proiectului finantat de Consiliul Judetean Suceava, Promovarea valorilor bucovinene într-o Europa în schimbare, într-un an al minoritatilor.

Laurenta Hacman a mai spus ca la concurs s-au înscris 20 de echipaje alcatuite din câte 5 elevi, care vor sustine lucrari de prezentare a zonei, având continut istoric, geografic, etnografic sau religios, care în final vor fi incluse într-un album cu ISBN. De asemenea, si în acest concurs exista o participare internationala reprezentata de 30 de elevi din Polonia si Ucraina.


Intră acum și în grupul de