Alimentarea cu energie electrică afectată în trei localități sucevene după ce furtunile au produs numeroase avarii


Intră acum și în grupul de

Alimentarea cu energie electrică este afectată în trei localități sucevene după ce furtunile de sâmbătă noaptea au produs numeroase avarii în sistemul de distribuţie al energiei electrice din Moldova.

Distribuitorul de energie electrică, Delgaz Grid a anunțat, duminică dimineața, într-un comunicat de presă, că furtunile de sâmbătă noaptea, însoţite de descărcări electrice şi ploi puternice au produs numeroase avarii în sistemul de distribuţie, fiind afectate în special elemente de izolaţie şi conductoare electrice, precum şi elemente de suport şi susţinere ale acestora, cel mai frecvent în urma căderii de vegetaţie peste reţelele electrice.

Potrivit comunicatului, duminică dimineața la ora 10 mai erau nealimentate 40 localităţi din judeţele Bacău (15), Neamţ (3), Suceava (3) şi Vaslui (19).

„Echipele companiei noastre şi ale contractorilor lucrează în continuare pentru remedierea avariilor din sistemul de distribuţie, precum şi a deranjamentelor individuale şi colective”, arată Delgaz Grid.

Întrucât unele conductoare sunt rupte şi există riscul să ajungă pe suprafaţa solului, Delgaz Grid atrage atenţia asupra pericolului de electrocutare şi arsuri pe care le reprezintă  conductoarele pentru persoanele aflate în vecinătatea acestora, se mai precizează în comunicat.


Intră acum și în grupul de