Ion Lungu si-a desemnat adjunctii


Intră acum și în grupul de

Viitorii viceprimari ai municipiului Suceava vor fi Viorel Seredenciuc si Lucian Harsovschi, ambii membri PD-L. Anuntul a fost facut joi de primarul reales (de data asta din partea PD-L) al Sucevei, Ion Lungu, care nu s-a ferit sa spuna ca are deja conturata echipa ce va sta de-a dreapta si de-a stânga sa în urmatorii patru ani. El a explicat ca prefera sa aiba alaturi „doi barbati”, motivul principal fiind acela ca municipalitatea are în derulare diverse investitii si proiecte si a precizat ca viceprimarii vor fi în acest mandat „un fel de diriginti de santier, cu casca pe cap si echipati de munca la orice ora”.  

Anuntul lui Ion Lungu survine la putin timp dupa finalizarea alegerilor locale si ia oarecum prin surprindere pe o parte din membrii PD-L Suceava, care se astepta ca Lungu sa ia alaturi de el o femeie. Toate „cartile” erau facute pentru Mona Sandulescu, care a mai fost în Consiliul Local si în mandatul trecut si a detinut functia de secretar general al Comisiei de urbanism. Scoaterea Monei Sandulescu din jocul pentru un post de viceprimar este destul de surprinzatoare si conduce la o serie întreaga de speculatii. Pâna acum însa, din interiorul PD-L Suceava „nu a transpirat” nimic, dar este de asteptat ca nemultumirile în legatura cu „rasplata” pentru munca din campanie sa fie destul de mari, în conditiile în care vechii PD-isti au fost trasi pe linie moarta, în mare parte, pentru a face loc noilor veniti de la PLD.

În viitorul Consiliu Local Suceava, PD-L va avea 16 reprezentanti, PSD 5 consilieri, iar PNL doar doi. Viceprimarii sunt alesi cu majoritate simpla de voturi si spre deosebire de mandatul trecut, au drept de vot. 


Intră acum și în grupul de