Tenis : Roland Garros: S-a stabilit tabloul semifinalelor


Intră acum și în grupul de

Turneul de Mare Slem din Franta a ajuns la faza semifinalelor. Miercuri seara s-a stabilit careul de asi atât în competitia masculina cât si în cea feminina.

Marea surpriza la baieti este Gael Monfils. Clasat pe locul 59 în clasamentul ATP, tenismenul de culoare este primul francez care realizeaza aceasta performanta în ultimii sapte ani, Sebastien Grosjean atingând aceasta faza în anul 2001. Gael a trecut, surprinzator în sferturi, de favoritul numarul cinci, spaniolul David Ferrer, scor 6-3, 3-6, 6-3, 6-1 si urmeaza sa-l întâlneasca în penultimul act pe liderul mondial, elvetianul Federer, care a câstigat sfertul cu chilianul Gonzalez, scor 2-6, 6-2, 6-3, 6-4. Ultimul francez care s-a impus la French Open a fost celebrul Yannick Noah, în urma cu nu mai putin de 23 de ani! Prima semifinala de la Roland Garros se va juca între spaniolul Rafael Nadal, câstigatorul ultimelor trei editii, si sârbul Novak Djokovic, al treilea cap de serie al turneului.

Le fete, Dinara Safina îsi continua frumosul vis început în optimi, când a învins-o pe Maria Sarapova. Desemnata a 13-a favorita a competitiei, rusoaica a învins-o în sferturi pe compatrioata sa Elena Dementieva, cap de serie numarul 7, cu scorul de 4-6, 7-6, 6-0. În celalalt meci, Svetlana Kuznetova (Rusia), a patra favorita a competitiei, a învins-o pe Kaia Kanepi (Estonia) cu scorul de 7-6, 6-2. Prima semifinala în proba de simplu feminin a turneului de la Roland Garros se va disputa între Ana Ivanovic si Jelena Jankovic.


Intră acum și în grupul de