Focuri de armă trase la Ulma pentru prinderea unor contrabandiști care au introdus în țară țigări în valoare de peste 116.000 de lei


Intră acum și în grupul de

Două focuri de armă au fost trase de polițiștii de frontieră suceveni în zona localității Ulma pentru prinderea unor contrabandiști care au introdus în țară țigări în valoare de peste 116.000 de lei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, Ilie Poroch Serițan, duminică, în jurul orei 23.30, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina, județul Suceava, a depistat în apropierea frontierei de stat (pe direcția localității Ulma), mai multe persoane care transportau către interiorul țării colete voluminoase.

”Polițiștii de frontieră au procedat la interceptarea acestora efectuând somațiile legale prin voce și, deoarece nu s-au oprit, au tras două focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale. Nici de această dată persoanele nu s-au oprit și profitând de terenul împădurit și întuneric, au fugit spre teritoriul statului vecin.

Imediat, au fost informate autoritățile de frontieră ucrainene, în vederea cercetării în comun a cazului”, a declarat Poroch Serițan.

El a precizat că în zona respectivă, polițiștii de frontieră au descoperit cinci colete cu țigări,  învelite în folie neagră, care au fost transportate la sediul sectorului unde în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 9.950 pachete de țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană.

”Întreaga cantitate de țigări în valoare de 116.415 lei a fost ridicată în vederea confiscării iar în continuare lucrătorii noștri desfășoară activități specifice în cooperare cu grănicerii ucraineni în vederea documentării întregii activități infracționale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun”, a arătat purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava.

El a mai informat că polițiștii de frontieră din cadrul Sectoarelor P.F. Vicovu de Sus și Brodina au descoperit, în apropiere de frontiera de stat, 12 colete cu țigări de proveniență ucraineană.

”Coletele au fost transportate la sediul sectorului unde în urma inventarierii s-a constatat că acestea conțin 8.500 pachete cu țigări, de diferite mărci, în valoare de 99.500 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării”, a declarat Ilie Poroch-Serițan.

În continuare, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru identificarea persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale. (Irina Lițu)


Intră acum și în grupul de