Aproximativ 7.800 de doze de vaccin hexavalent, pentru imunizarea copiilor în vârstă de până la un an, repartizate Direcţiei de Sănătate Publică Suceava


Intră acum și în grupul de

Aproximativ 7.800 de doze de vaccin hexavalent, pentru imunizarea copiilor în vârstă de până la un an, au fost repartizate Direcției de Sănătate Publică Suceava, acestea urmând să fie distribuite medicilor de familie din județ.

Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu, a declarat, marți, că cele aproximativ 7.800 de doze de vaccin vor acoperi necesarul pentru cea de-a doua jumătate a acestui an.

„Această cantitate va acoperi bună parte din a doua jumătate a anului, noi sperăm tot trimestrul trei. Invităm medicii de familie să ridice, de la sediul nostru, în perioada imediat următoare, dozele necesare pentru imunizarea copiilor”, a precizat Cătălina Zorescu.

Vaccinul hexavalent se administrează copiilor la vârstele de 2,4 şi 11 luni şi este destinat imunizării acestora împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomielitei, hepatitei B şi a infecţiei cu haemophilus.

(Mihaela Tcaciuc)

 

 


Intră acum și în grupul de