O nouă zonă de agrement și două grădinițe, proiecte ale municipalității pentru accesarea de fonduri europene


Intră acum și în grupul de

Primarul Suceavei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că municipalitatea va realiza proiecte pentru amenajarea unei noi zone de agrement, dar și pentru construirea a două grădinițe.

Ion Lungu a precizat că a avut o discuție cu grupurile de consilieri locali în privința a două documente strategice necesare pentru accesarea de fonduri europene prin POR 2014-2020.

Este vorba despre Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană (SIDU) și Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD), documente ce vor fi supuse aprobării, în data de 13 iulie, în cadrul unei ședințe extraordinare a Consiliului Local Suceava.

Primarul Sucevei a spus că pentru accesarea fondurilor europene, municipalitatea trebuie să depună proiecte pe patru axe de dezvoltare.

Astfel, Ion Lungu a precizat că pe Axa 4.1, municipalitatea are proiectul cu privire la trasportul cu autobuze electrice, iar pe Axa 4.2, sunt prevăzute consolidări de versant în zona Mănăstirii Teodoreni.

„Suntem obligați să depundem un proiect, ca atare am decis să facem o zonă de agrement și să consolidăm un versant. E vorba de Dealul Teodoreni din Burdujeni, la stația de 110 kv, în prelungirea străzii Nicolae Grigorescu”, a spus Ion Lungu, menționând că documentația tehnică pentru acest proiect se află în lucru.

În ceea ce privește celelalte două Axe, primarul a precizat că în Ițcani va fi realizat centrul multifuncțional Arta, iar în Obcini și Burdujeni – Sat vor fi construite două grădinițe.

„Vom avea proiecte pe toate cele patru axe. Sper ca în data de 13 iulie să aprobăm Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană (SIDU) și Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) în așa fel încat să putem depune proiectele la Agenția de Devoltare Nord Est”, a spus Ion Lungu.

Potrivit primarului Ion Lungu, municipalitatea solicită fonduri de 24,5 de milioane de euro, pentru achiziția de autobuze electrice, iar pentru amenajarea zonei de agrement și consolidarea de versant 0,54 milioane de euro. De asemnea, proiectul pentru centrul multifuncțional Arta de la Ițcani este în valoare de 3,25 de milioane de euro, iar pentru cele două grădinițe de 3,63 de milioane de euro.

(Mihaela Tcaciuc)

 


Intră acum și în grupul de