Inspecția pentru reacreditarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava va avea loc luna viitoare


Intră acum și în grupul de

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, medicul Mihai Ardeleanu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că luna viitoare va avea loc inspecția pentru reacreditarea unității spitalicești, în această perioadă desfășurând-se un audit intern la nivelul secțiilor.

Medicul Mihai Ardeleanu a spus că efortul de reacreditare a spitalului este unul continuu, iar recent unitatea spitalicească a primit o etapizare a acestui proces.

„Etapizarea înseamnă o inițiere a reacreditării care a avut loc la nivelul conducerii spitalului, în ultima decadă a lunii iunie. După aceea, va urma o perioadă de previzită, la nivelul secțiilor și serviciilor spitalului, care se va întinde până pe 18 august 2017. Vom avea o perioadă de foc maxim, vizita, care este anunțată în perioada 21-25 august 2017, după care va urma o perioadă de post vizită între 28 august și 22 septembrie”, a spus Mihai Ardeleanu.

El a menționat că în perioada de post vizită, de aproape o lună, trebuie remediate problemele ce vor fi găsite la nivelul secțiilor și serviciilor.

„Nu suntem chiar atât de paranoici încât să ne închipuim că nu vor fi deloc probleme. În orice vizită de acreditare se lasă două – trei săptămâni pentru nonconformitățile minore, pentru a se vedea dacă ele se pot rezolva și dacă se rezolvă într-un termen rezonabil”, a mai spus Ardeleanu.

Medicul a arătat că finalizarea acreditării va fi în perioada septembrie – noiembrie, perioadă în care se vor calcula punctajele obținute de fiecare secție, serviciu, compartiment sau birou.

Medicul sucevean a precizat că puncajele se centralizează la nivelul comisiei care se ocupă de reacreditare.

„Sperăm să fie o perioadă care să se încheie rodnic pentru spital. Pentru ca lucrurile să fie mai simple, în perioada aceasta se desfășoară și un audit intern, la nivelul secțiilor din spital. E ca un fel de repetiție pentru ceea ce va fi această reacreditare”, a spus Ardeleanu.

El a mai spus că auditul va acorda note, printre altele, în privința respectării măsurilor de asepsie, antisepsie, de dezinfecție, de management al deșeurilor, de satisfacție a pacienților și personalului medical.

„Sunt vizate foarte multe aspecte, mult mai multe decât erau vizate la acreditarea precedentă, pentru ca în final să primim acea notă pe care o așteptăm cel mai târziu în luna noiembrie”, a concluzionat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, medicul Mihai Ardeleanu.

Reamintim că Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava a primit în anul 2012 nivelul maxim de acreditare după ce, în urma evaluării în vederea acreditării, unitatea spitalicească suceveană a obţinut 98 de puncte din totalul celor 100, acreditarea fiind valabilă timp de 5 ani.

(Mihaela Tcaciuc)

 


Intră acum și în grupul de