Un contrabandist urmărit de polițiștii de frontieră a reușit să scape și a produs un accident la Straja. În mașină sa s-au găsit țigări în valoare de 86.000 lei


Intră acum și în grupul de

Un contrabandist care transporta țigări în valoare de aproximativ 86.000 lei a reușit să scape de polițiștii de frontieră suceveni și a produs un accident la Straja, mașina sa fiind găsită abandonată într-un șanț.

Purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, Ilie Poroch Serițan, a precizat că joi, 6 iulie a.c., o patrulă a poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului PF Brodina – ITPF Sighetu Marmaţiei a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control, pe raza localităţii sucevene de frontieră Falcău, un autoturism marca Volvo, înmatriculat în Marea Britanie, despre care existau date că transportă țigări de contrabandă.

Din cauza faptului că șoferul a ignorat semnalele regulamentare, continuându-şi deplasarea în mare viteză, poliţiștii de frontieră au plecat în urmărirea maşinii.

„Pe raza localității Straja, echipajul Poliției de Frontieră a găsit autoturismul abandonat într-un șanț, din cercetările preliminare rezultând că  șoferul a pierdut controlul volanului, a acroșat un autoturism care circula regulamentar, după care a ieșit de pe carosabil și a intrat într-un șanț”, a spus Ilie Poroch Serițan.

El a menționat că în autoturismul marca Volvo au fost observate mai multe colete cu țigări, fapt pentru care mașina împreună cu țigările au fost transportate la sediul sectorului pentru continuarea cercetărilor.

Astfel, au fost descoperite 7.350 de pachete cu țigări, diferite mărci, de proveniență ucraineană, în valoare de  86.000 lei.

Purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava a precizat că țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul în valoare  de 10.000 lei a fost indisponibilizat la sediul sectorului.

„În continuare se fac cercetări în vederea identificării persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale”, a mai arătat Ilie Poroch Serițan.

(Mihaela Tcaciuc)

 


Intră acum și în grupul de