Senatorul PSD Ioan Stan vrea de la Ioan Bălan critici constructive și îi transmite că PSD își pune în continuare în aplicare programul de guvernare


Intră acum și în grupul de

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a răspuns, vineri, acuzelor aduse de vicepreședintele PNL, deputatul de Suceava, Ioan Bălan, care i-a transmis, ca replică la un comunicat de presă, că incompetența PSD la guvernare este confirmată de îngrijorările mediului de afaceri sau de cele ale pensionarilor.

„Faptul că domnul deputat Balan a răspuns atât de prompt și de crispat celor spuse de mine, dovedește că am atins puncte nevralgice ale discursului domniei sale. Departe de mine intenția de a da naștere unui război al replicilor, pentru că în situația în care ne aflăm, adică putere versus opoziție, polemica nu soluționează mare lucru. Orice demers al domnului deputat ar avea rost dacă, urmare a unor critici și acuze ar oferi și variante constructive, alternative la ceea ce critică. Dar așa ceva nu se întâmplă și mă văd nevoit să o iau de la capăt, nu pentru domnul deputat, care are niște comenzi de îndeplinit conform disciplinei de partid, ci pentru cei cărora li se adresează programul de guvernare PSD-ALDE, cei care ne-au dat votul și în fața cărora răspundem pentru asta”, susține senatorul Ioan Stan.

El arată că una din așa zisele griji ale deputatului Ioan Bălan a fost scăderea cursului valutar, dar îi transmite că acesta și-a revenit după o săptămână.

„Scăderea cursului valutar. Din date publicate de BNR, în perioada 06.06-06.07.2017 s-au înregistrat scăderi ale cursului timp de 7 zile și anume 9,16, 22, 23, 27, 28, 29 iunie. După această perioadă cursul valutar a început să crească ajungând la valoarea de 4,5957 lei pentru un euro în data de 06 iulie față de maximul lunii iunie care a fost de 4,5957 lei pentru un euro în data de 20 iunie.Vorbim deci, pe cifre, despre o scădere și o evidentă redresare a cursului valutar”, spune Ioan Stan.

El mai arată că îngrijorările mediului de afaceri, dacă ele există, sunt manifestări normale ale unor agenți economici responsabili ce vor să beneficieze de cele mai propice condiții pentru derularea afacerilor  lor. „Înțelegându-le preocuparea liderul nostru a declarat că pentru toate propunerile ce vizează mediul de afaceri se vor face simulări și calcule și numai în cazul în care ele își vor dovedi eficiența  se va opta pentru aplicare”, mai adaugă senatorul Ioan Stan.

Liderul PSD Suceava mai notează că demiterea prin moțiune de cenzură a guvernului Grindeanu nu s-a datorat incompetenței acestuia, ci unor întârzieri în aplicarea programului de guvernare.

„Revocarea sa dovedește că suntem în stare să recunoaștem atunci când în munca oamenilor noștri apar neajunsuri, să le sancționăm și să mergem mai departe”, susține Stan.

Senatorul social-democrat  nu crede că pensionarii sunt îngrijorați de acțiunile guvernului.

„Mi-e foarte greu să înțeleg ce pornire autodistructivă îl face pe domnul deputat să reia subiectul deși e clar că în fața acestei categorii sociale cei pe care-i reprezintă nu mai au nici un credit. Și ca să nu mai lungim vorba îi propun să organizăm o întâlnire cu pensionarii la care să discutăm despre spaimele pe care încearcă să le acrediteze ca fiind ale lor. Și să-i consultăm în legătură cu ce au făcut pentru ei guvernele PSD-ALDE și respectiv guvernele anterioare . Guverne reprezentând partide care s-au combinat și și-au schimbat numele în speranța de a-și pierde urmele fără să-și schimbe năravul”, arată Stan.

Ioan Stan mai adaugă că nu mai speră să-l lămurească pe Ioan Bălan și recunoaște faptul că nu se mai adresez acestuia.

„Suntem la putere pentru că așa a dorit electoratul. Suntem la putere și vom continua să fim până ne vom fi îndeplinit promisiunile și le va fi mai bine tuturor românilor”, a conchis Ioan Stan.(N.B.)


Intră acum și în grupul de