Sociologul Adrian Botezatu: Asistăm la o reașezare a procentelor partidelor în județul Suceava. PSD s-a prăbușit, PNL a redevenit prima forță, iar Pro-România are peste 10 la sută


Intră acum și în grupul de

Sociologul sucevean Adrian Botezatu a declarat, joi seara, în emisiunea Exclusiv 90 de minute de la Bucovina TV că, potrivit ultimelor măsurători sociologice, în județul Suceava PNL a redevenit prima forță politică, PSD s-a prăbușit, iar noul partid Pro-România are deja peste 10 la sută intenție de vot.

Botezatu a comentat în cadrul emisiunii poziția deputatului PSD de Suceava Maricela Cobuz care, printr-un comunicat de presă recent, a arătat o oarecare apropiere de partidul nou înființat  Pro-România, cu Daniel Constantin, Sorin Grindeanu și Victor Ponta.

„E oarecum inspirată pentru că pe ultimele măsurători pe care le-am făcut partidul Pro-România este deja un partid de două cifre, ceea ce este interesant”, a spus Botezatu.

El a arătat că potrivit acestor măsurători, PNL a redevenit principala forță politică din județ.

„PSD la Suceava s-a prăbușit la aproape jumătate, iar principalul partid al județului a redevenit PNL Suceava”, a spus Botezatu.

El a apreciat că acum se asistă la o reașezare a procentelor partidelor politice.

„Apar jucători noi. Pentru prima dată pe partea stângă vor fi două partide și nu unul singur. Cele două partide pe stânga vor acționa pe principiul balanței, adică scăderea unuia va însemna creșterea celuilalt pentru că votanții nemulțumiți de PSD nu se vor duce spre PNL, USR sau alt partid de dreapta, ci vor migra spre un partid de stânga cu structuri care vor migra sau migrează în prezent din cadrul PSD”, a explicat sociologul sucevean.

El a menționat că această măsurătoare a fost făcută la nivelul județului.

 


Intră acum și în grupul de