Proiectul OAZA de la Gura Humorului de 4,7 milioane de euro a intrat la prefinanțare. În zona de agrement Ariniș vor fi noi facilități spectaculoase, inclusiv un parc de poveste. Și Vatra Dornei va amenaja un parc de agrement


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, care este și președinte al Consiliului de Dezvoltare Regională Nord Est a declarat, joi, că mai multe proiecte din județul Suceava urmează să fie finanțate prin POR 2014-2020, între care, un proiect de 4,7 milioane de euro de la Gura Humorului a intrat deja la prefinanțare.

Flutur a spus într-o conferință de presă că prin POR 2014-2020 regiunea de dezvoltare nord est are prevăzută o finanțare de un miliard de euro pe 12 axe, din care zece axe sunt gestionate direct de Agenția de Dezvoltare Regională Nord Est, iar alte două de structurile centrale menționând că sunt deschise șase axe.

„Județul Suceava are multe proiecte. Am văzut că s-a trimis la semnare, pe axa 5.1 Patrimoniul cultural, trei proiecte, din care două sunt ale Mănăstirii Dragomirna, cu 17 milioane de lei,(3,8 milioane de euro)”, a spus Flutur care a menționat că un alt proiect trimis spre semnare e al Mănăstirii Bogdana.

De asemenea Vatra Dornei are pe măsura 7.1 un proiect de 2,9 milioane de lei (0,6 milioane de euro) pentru finanțarea unui parc de agrement în stațiune, a spus Flutur care a menționat că și orașul Siret are două proiecte de 10 milioane de lei.

Potrivit lui Flutur, Gura Humorului are un proiect important, care este la prefinanțare în prezent, în valoare de 21 de milioane de lei, respectiv 4,7 milioane de euro.

Orașul Gura Humorului va implementa un proiect de dezvoltare a zonei de agrement Ariniș prin proiectul european intitulat OAZA (Oraș Activ cu Zone verzi Amenajate).

Potrivit primarului Marius Ursaciuc, prin proiect va fi extins Parcul Ariniș cu 7,2 hectare, și va fi amenajată și o zonă de campare pentru rulote cu facilități corespunzătoare, inclusiv dușuri.

 

În ceea ce privește dezvoltarea zonei de agrement el a spus că se reinventează ideea de loc de joacă pentru copii și că urmează să fie amenajat un parc al hobbit-ilor, cu căsuțe mobilate amplasate sub pământ, dar și cu un castel înconjurat de apă, cu pod care coboară, dar se va realiza și un labirint verde în stil englezesc.

 

Totodată, proiectul prevede construcția unei fântâni arteziene pe o suprafață de 2.270 de mp, pe un lac pe care se vor putea face plimbări cu barca și hidrobicicleta.

Pentru acest proiect, Consiliul Local Gura Humorului a decis scoaterea din circuitul agricol a unei suprafețe de 19.800 mp formată din din două parcele.


Intră acum și în grupul de