Tenis : Nadal l-a umilit pe Federer in finala Roland Garros


Intră acum și în grupul de

Tenisul mondial a ajuns la momentul schimbarilor. Unul câte unul, idolii cad. Dupa socanta retragere din activitate a liderei WTA Justine Henin, si la baieti schimbarea de lider este practic inevitabila.

Rafael Nadal a facut duminica un nou pas catre detronarea lui Roger Federer, învingându-l pe „extraterestru” în ultimul act al turneului de la Roland Garros într-un mod cât se poate de clar. Elvetianul nu a miscat practic deloc, nereusind sa-si adjudece decât patru game-uri.

În final, Nadal a câstigat întâlnirea cu 6-1, 6-3, 6-0, într-una dintre cele mai dezechilibrate finale din istoria turneului francez. Spaniolul si-a concretizat astfel titulatura de maestru al zgurei, acesta fiind al patrulea trofeu consecutiv câstigat de el la Roland Garros.

Rafael Nadal l-a învins în semifinale, cu scorul de 6-4, 6-2, 7-6 (7/3), pe sârbul Novak Djokovic, cap de serie numarul 3, în timp ce Federer s-a calificat în ultimul act dupa ce l-a învins pe francezul Gael Monfils, scor 6-2, 5-7, 6-3, 7-5. Acesta este cel de-al doilea titlu de Grand Slam câstigat de reprezentantii Spaniei la aceasta editie a Roland Garros, dupa ce sâmbata jucatoarele spaniole Virginia Ruano si Anabel Medina s-au impus în premiera în finala de dublu feminin, în fata cuplului Casey Dellacqua/ Francesca Schiavone, cu scorul de 2-6, 7-5, 6-4.


Intră acum și în grupul de