Consilierii PSD si PNL din vechiul CL anunta ca nu vor vota majorarea pretului apei


Intră acum și în grupul de

Presedintele organizatiei municipale PSD Suceava, Virginel Iordache, a declarat luni, într-o conferinta de presa, ca primarul Sucevei, Ion Lungu, recurge la o „smecherie ieftina”, convocând în sedinta extraordinara vechiul Consiliu Local, pentru a aproba majorarea pretului apei potabile la cel mai mare tarif din tara. Virginel Iordache considera ca nu au fost epuizate posibilitatile de optimizare a activitatii societatii de utilitati ACET SA Suceava, astfel încât tariful apei sa ajunga la cel mai mare pret din tara, de 2,68 de lei/mc.  

În opinia acestuia, populatia Sucevei nu trebuie sa plateasca pierderile înregistrate în celelalte municipii unde opereaza ACET SA. Un alt lucru considerat anormal de Virginel Iordache este acela ca pretul apei furnizate agentilor economici urmeaza sa fie de 2.25 de lei/mc, mai mic decât cel platit de populatie. „Ion Lungu are o atitudine sfidatoare fata de cetatean”, a afirmat Virginel Iordache.

Acesta a adaugat ca o alta problema care urmeaza sa fie abordata  în cadrul aceleiasi sedinte extraordinare, o reprezinta descarcarea de gestiune a primarului pentru ultimul an, proiect de hotarâre care a fost respins odata, si a mentionat ca PSD nu poate sa-si însuseasca modul în care Ion Lungu a cheltuit banii publici.

Consilierul Iordache a anuntat ca PSD nu va vota niciunul din proiectele de hotarâre propuse pentru aceasta sedinta, lasând viitorului Consiliu Local, majoritar PD-L, sa-si asume aceste decizii.

Si consilierii PNL din vechiul Consiliu Local Suceava au anuntat ca nu vor vota majorarea tarifelor la apa potabila. Vicepresedintele PNL Suceava, Mihai Aurel Steiciuc, a declarat vineri, într-o conferinta de presa, ca primarul încearca, astfel, sa puna în sarcina fostilor consilieri locali aceasta majorare de tarif, pentru ca noul Consiliu Local, format majoritar din consilieri PD-L, sa nu fie identificat cu unul care creste costurile întretinerii.   

Pretul la apa potabila si la canalizare ar putea creste cu aproximativ 32 la suta în municipiul Suceava, daca actualul Consiliu Local Suceava, care a functionat în perioada 2004-2008, va accepta propunerea de majorare.

Primarul reales al municipiului, Ion Lungu, a anuntat ca un proiect de hotarâre pe aceasta tema va fi supus atentiei Consiliului Local, marti, într-o sedinta extraordinara. Acesta a mai adaugat ca solicitarea de majorare a venit din partea firmei de utilitati SC ACET SA Suceava, care a invocat, între altele, cresterea inflatiei, a pretului energiei electrice si a salariului minim pe economie, de la ultima majorare a tarifelor pentru serviciile de apa si de canalizare, care a avut loc pe data de 1 iulie 2007.

În cazul în care acest proiect va fi adoptat de Consiliul Local, atunci pretul unui metru cub de apa va creste în Suceava de la 20.300 lei vechi la 26.800 de lei vechi, iar cel pentru canalizare de la 8.700 lei vechi la 11.500 de lei vechi. 


Intră acum și în grupul de