Prefectul Baisanu avertizeaza ca va fi „inghesuiala” la 12 sectii de votare


Intră acum și în grupul de

Prefectul judetului Suceava, Alexandru Stefan Baisanu a atras atentia ca limita maxima numerica de arondare a electorilor este depasita la un numar de 12 sectii de votare din cele 122 unde se organizeaza cel de-al doilea tur de scrutin în judetul Suceava. Prefectul de Suceava a explicat ca primariile -cele care au obligatia sa organizeze alegerile- au dat asigurari ca nu vor exista probleme. Prefectul Baisanu a declarat într-o conferinta de presa, ca la un numar de 12 sectii de votare din cele 122 de sectii organizate pentru al doilea tur de scrutin, se depaseste limita numerica superioara de arondare a cetatenilor cu drept de vot si a adaugat ca nu au existat cereri de organizare a altor sectii de votare, iar în urma consultarii cu primariile unde sunt astfel de sectii, s-a constatat ca în aceste sectii exista un numar suficient de cabine de vot si stampile cu mentiunea „Votat”, astfel încât fluxul pentru votare sa fie corespunzator si ca toti alegatorii sa poata vota.  

Alexandru Baisanu a mai spus ca Prefectura se afla în grafic cu organizarea celui de-al doilea tur de scrutin, aratând ca tiparirea buletinelor de vot va fi finalizata miercuri si ca, în acelasi timp, grupul tehnic de organizare verifica dotarea sectiilor de votare.

Totodata, prefectul Baisanu a anuntat ca au fost distribuite birourilor circumscriptiilor electorale locale, certificatele constatatoare ale alegerii consilierilor locali si primarilor alesi în primul tur de scrutin. Noii consilieri judeteni suceveni, precum si presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Flutur, vor primi joi certificatele constatatoare ale alegerii lor în functii.

Ceremonia va avea loc la Consiliul Judetean Suceava, certificatele urmând sa le fie înmânate de conducerea Biroului Electoral Judetean Suceava.  


Intră acum și în grupul de