Fotbal : EURO 2008 – FLASH : Site-ul UEFA: Franta, frustrata de startul bun al Romaniei!


Intră acum și în grupul de

Site-ul UEFA: Franta, frustrata de startul bun al României!

Dupa opt ani de „seceta”, egalul obtinut de elevii lui Piturca în meciul inaugural al Grupei C de la Euro 2008 nu putea fi trecute cu vederea de site-ul oficial al Forului European. UEFA s-a declarat încântata de evolutia tricolorilor, chiar daca meciul a fost unul destul de prudent.

Mai mult, oficialii competitiei au tinut sa sublinieze frustrarea „Cocosului Galic”, dupa ce Franta pasise la turneul final cu ideea de a ajunge în actul final fara nicio problema. „România a avut un start promitator în campania de la Euro 2008, remizând cu una dintre favoritele turneului, Franta. Echipa lui Piturca, aflata la primul turneu major dupa opt ani, a rezistat în fata francezilor, care s-au chinuit sa-si creeze ocazii. Nicolas Anelka a ratat una dintre cele mai mari ocazii ale partidei, iar formatiei lui Raymond Domenech i-a lipsit claritatea în atac si a pus rar în pericol defensiva foarte bine organizata a românilor”, scrie site-ul oficial al competitiei.

Se mentioneaza ca România si Franta au fost printre echipele cu cea mai buna defensiva în preliminariile Campionatului European. „Franta a monopolizat posesia înca de la început, dar nu l-a pus prea des în pericol pe Bogdan Lobont, în timp ce Radoi, Cocis si Chivu au închis foarte bine spatiile din fata portii. Daniel Niculae a condus atacurile României si le-a creat probleme lui Lilian Thuram si William Gallas. Ambele echipe si-au dorit mai mult un gol în partea secunda a meciului, iar influenta lui Chivu a crescut, în timp ce fanii francezi si-au tinut respiratia la lovitura libera executata dezamagitor de Mutu”, mai noteaza pagina electronica a Euro 2008, care precizeaza ca suporterii români din tribune si-au facut simtita în permanenta prezenta.  

Donadoni: “Am început bine, dar am facut câteva greseli”

Roberto Donadoni abia îsi mai putea gasi cuvintele la finalul meciului în care “Squadra Azzurra” a fost umilita de Olanda cu scorul de 3-0. Selectionerul Italiei a declarat, în ciuda jocului dezastruos afisat de peninsulari, ca nu a condus cel mai prost meci al carierei sale de antrenor.

Dupa o scurta analiza la rece, Donadoni a precizat ca elevii sai au început meciul foarte bine, doar ca au facut „câteva” greseli. Selectionerul italian s-a ferit sa discute prea mult pe marginea primului gol marcat de batavi, atragând totusi atentia asupra modului în care acesta a fost marcat. Ceea ce a urmat dupa nu mai e niciun mister. Totusi, Donadoni a mentionat ca va opera câteva schimbari în vederea meciului cu România, partida în care îsi doreste victoria cu orice pret.

„Cel mai rau meci din cariera mea de antrenor? În niciun caz! Olanda nu a jucat mai bine decât noi în prima repriza. Am început bine, dar am primit niste goluri pe fondul unor greseli personale. Prima reusita a lor a fost destul de neclara, dar nu este treaba mea sa comentez acest lucru. Mai avem doua meciuri pe care trebuie sa le câstigam, vom face orice pentru a obtine acele puncte. Trebuie sa analizam foarte calm situatia, iar cu România vor intra pe teren cei mai în forma fotbalisti”, a declarat Donadoni. 

Gianluigi Buffon: „Ne cerem scuze poporului italian!”

Capitanul „Squadrei Azzurra” s-a aratat dezamagit de evolutia Italiei în jocul cu Olanda (pierdut cu 3-0), cerându-si scuze în numele întregii echipe fata de poporul italian: “A fost una dintre cele mau slabe partide ale Italiei în ultimii 20 de ani. Olanda a evoluat convingator, a avut ceva în plus fata de noi. Ofsaid-ul lui Van Nistelrooy? A fost evident, dar nu putem sa facem un caz din asta. Ne cerem scuze! Ne vom revansa contra României!” a comentat goalkeeperul lui Juventus. 

Bild: “Domenech? Un tolomac!”

Cotidianul german Bild a criticat dur felul în care Raymond Domenech l-a utilizat pe Fank Ribery în meciul de luni seara, contra României. Nemtii sunt de parere ca mijlocasul lui Bayern Munchen da un randament mult mai bun pe partea stânga a liniei mediene, asa cum evolueaza la campioana Germaniei, si nu pe dreapta, asa cum a jucat contra echipei lui Piturca.

“Domenech e un tolomac, l-a blocat pe Ribery. Ce deceptie! Toata lumea vorbeste despre grupa mortii, iar România si Franta au debutat la turneu cu un meci-somnifer. Francezii au avut doi jucatori de la Bayern în primul 11: Willy Sagnol si Franck Ribery. La Bayern, Ribery joaca pe stânga, acolo îsi arata clasa mondiala. Dar antrenorul Frantei, Raymond Domenech, îl lasa pe dreapta pentru ca la nationala pe stânga joaca Malouda. Pentru ca nu poate altceva”, a titrat Bild.


Intră acum și în grupul de