Ardeleanu: Franța a simțit că nu se mai putea cu vechea clasă politică și a acționat. Acum, Franța face o revoluție care va marca Europa și lumea


Intră acum și în grupul de

Fostul șef al Secțiunii române la Adunarea Parlamentară a Fracofoniei, prof. DHC Sanda Maria Ardeleanu, susține că în prezent, în Franța, se derulează o revoluție care a fost generată de faptul că Franța a simțit că nu se mai putea cu vechea clasă politică, iar un nou partid, creat peste noapte și condus de un tânăr ambițios, Emmanuel Macron, a reușit să preia conducerea țării.

Ardeleanu a spus în cadrul emisiunii Exclusiv 90 de minute de la Bucovina TV că „Franța întotdeauna a adus schimbarea” și că a fost întotdeauna port-drapelul schimbării.

„Franța a venit cu reforma aceasta- mult bătută în cuvinte la noi- de-adevăratelea. Franța a simțit că nu se mai putea cu vechea clasă politică și a acționat”, a spus fostul deputat sucevean.

Ea a adăugat că Franța are un partid nou, En Marche, creat peste noapte de un tânăr, Emmanuel Macron, despre care a spus că este unul dintre tinerii performeri ai Franței, un elev extraordinar și un student excepțional, foarte ambițios care și-a propus să facă ceva pentru țara lui și care și-a propus încă din adolescență să ajungă acolo fiind foarte motivat, cu charismă și autoritar.

„Deja i se impută de clasa politică că nu lasă nimic din mâini și tot ce se întâmplă pe scena politică franceză trece prin biroul său, este foarte autoritar. Este un om care are foarte multă încredere în el și transmite foarte multă încredere”, a spus Ardeleanu.

Ea consideră că ceea ce se întâmplă acum în Franța va avea ecouri și va influența Europa și nu numai.

„Cred că Franța, acum, face o revoluție și cred că este o revoluție care va marca Europa și va marca într-un fel lumea.(…) Ceea ce se întâmplă acum în Franța merită toată atenția noastră și își va pune amprenta”, a spus Ardeleanu.

Ea consideră că această schimbare va avea ecouri și în România.

„Cu siguranță se va întâmpla ceva. Fără să fiu Macronistă, tare mi-e teamă că mulți vor deveni Macroniști”, a conchis Sanda Maria Ardeleanu.


Intră acum și în grupul de