Comisia Judeteana de Bacalaureat a inceput sa inregistreze cazurile speciale


Intră acum și în grupul de

Un numar de 6909 absolventi de clasa a XII-a din judetul Suceava din seria curenta s-au înscris la prima sesiune de bacalaureat ce va începe pe 23 iunie. Între cazurile speciale înregistrate pâna în prezent la Comisia Judeteana de Bacalaureat, exista o solicitare de sustinere a examenului la domiciliu de catre un elev netransportabil. De asemenea, s-a cerut asigurarea unor conditii speciale de examen, asa cum  prevede metodologia, pentru absolventii cu deficiente de auz de la Grupul Scolar Bivolarie.

Pentru 12 candidati din serii anterioare, le vor fi recunoscute unele probe de examen, ei urmând sa sustina acum doar probele nepromovate.

În  premiera la aceasta sesiune, 25 de absolventi ai sectiilor bilingve francofone, de la  Colegiul National „Petru Rares”, vor sustine probe specifice pentru aceste sectii. În perioada probei „C” (30 iunie), ei vor da o proba scrisa la limba franceza si o proba orala dintr-o disciplina nonlingvistica la alegere – matematica, fizica, chimie, biologie, istorie si geografie, conform optiunilor exprimate. La aceste probe se adauga obligatoriu proba anticipata sustinuta în clasa a XI-a si proba orala la limba franceza, în cadrul probei de limba straina „B”. În calculul mediei de bacalaureat intra doar nota obtinuta la proba orala de limba franceza. Absolventii sectiei bilingve care promoveaza examenul de bacalaureat au  pe  diploma de bacalaureat mentiunea speciala „sectie bilingva francofona” si primesc un atestat de limba si civilizatie franceza, documente care le permit accesul la studii universitare în spatiul francofon.

Candidatii proveniti din învatamântul particular, precum si cei din învatamântul de stat care au sustinut în anii anteriori examenul de cel putin doua ori, vor achita o taxa în valoare de 205 lei, conform unei decizii MECT.

Pentru organizarea si desfasurarea examenului, în judetul Suceava au fost stabilite 20 de centre de examen, carora le-au fost arondate 43 unitati scolare liceale din învatamântul de stat si particular si 6 centre zonale de evaluare. 


Intră acum și în grupul de