O noua editie a Salonului de primavara-vara al artistilor plastici amatori


Intră acum și în grupul de

Salonul de primavara-vara al artistilor plastici amatori din judetul Suceava,  deschis marti, la Muzeul de Istorie, reuneste anul acesta 33 de nume care si-au pus semnatura pe 81 de lucrari de pictura si arta decorativa. Este vorba de artisti amatori din zonele Suceava, Vatra Dornei, Humor, Radauti si Falticeni, care fac parte din cenacluri precum “Dimitrie Loghin” Suceava, “Ion Irimescu” Falticeni, Asociatia oamenilor de arte si litere din Vatra Dornei, Tonitza Art Grup de la Universitatea Suceava, CUB Suceava, scoala de Arte “Ion Irimescu” Suceava, sau lucreaza individual.

Pe simeze sunt expuse 47 de picturi, 12 lucrari de grafica, icoane pe sticla, arta decorativa pe  lemn, ceramica, sticla.  La acestea  se adauga împletiturile, de asemenea decorative, apartinând unor copii de la Centrul de Servicii Comunitare din Gura Humorulului, coordonati de psiholog Gabriela Antonovici.  

Maestrul caricaturis Mihai Pânzaru-PIM, a precizat în cuvântul de deschidere, ca în salon regasim nume mai vechi si cunoscute de artisti amatori, unii dintre ei abordând si alte genuri decât cele în care lucreaza de obicei, ceea ce “demonstreaza polivalenta”, dar si unele mai noi.

Expozitia va putea fi vizitata la Muzeul de Istorie pâna pe 30 iunie, dupa care va fi prezentata la Vatra Dornei, Radauti, Siret, Falticeni.

Cu aceasta ocazie a fost lansat si catalogul anual 2007 al artistilor plastici amatori din judetul Suceava, editat de CJ Suceava, Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Suceava,  Complexul Muzeal Bucovina.


Intră acum și în grupul de