Inspectorii veterinari demareaza o ampla verificare a restaurantelor, pensiunilor, taberelor si cantinelor

Pentru a elimina riscul pe care îl prezinta prepararea si servirea hranei în perioada sezonului estival ca urmare a organizarii taberelor scolare de vara, deschiderii unitatilor turistice sezoniere, sau cu ocazia organizarii meselor festive (nunti, botezuri, onomastici etc), precum si aparitia în ultima perioada de timp a unor episoade de toxiinfectii alimentare datorate unor factori favorizanti pentru declansarea acestora în sezonul cald, DSVSA Suceava anunta ca va demara, în regim de urgenta, verificarea tuturor obiectivelor cu activitate de alimentatie publica.

Astfel, echipe ale DSVSA Suceava formate din specialisti ai compartimentelor de igiena, inspectie, siguranta alimentelor, laborator, vor intreprinde actiuni de verificare a tuturor restaurantelor, fast-food-urilor, cantinelor, pensiunilor turistice, taberelor de copii, cantinelor de unitate si a altor obiective în care se prepara si se servesc alimente sau se organizeaza mese festive.

Directorul DSVSA Suceava, Petrea Dulgheru precizeaza ca o atentie deosebita în planificarea controalelor si inspectiilor se va acorda obiectivelor de alimentatie publica situate în zonele de interes turistic, unde în sezonul de vara, în mod obisnuit, creste numarul turistilor si implicit si activitatile în domeniul prepararii si servirii alimentelor.